Útok v Paríži odsúdili aj Afganci žijúci na Slovensku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V redakcii francúzskeho časopisu Charlie Hebdo prišli o život najmenej 11 novinári. Foto: archívne, SITA/AP

BRATISLAVA 9. januára (WEBNOVINY) – Afganci žijúci na Slovensku považujú teroristický útok vo Francúzku za neospravedlniteľný čin proti ľudstvu a všetkým hodnotám slobody a demokracie.

„Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodinám obetí a celému francúzskemu ľudu, cítime s nimi. Chceli by sme zdôrazniť, že spoločným nepriateľom ľudstva, náboženstiev a demokracie je terorizmus, nie ľudia s vierovyznaním islamu,“ uvádza sa vo vyjadrení Zväzu Afgancov žijúcich na Slovensku.

Obrazom: Streľba v redakcii týždenníka Charlie Hebdo

„My sami, aj naši rodinní príslušníci, už viac ako 30 rokov ťažko trpíme terorizmom a fanatizmom a práve preto sme mnohí opustili svoje domovy. Pod terorom tých teroristov a fanatikov najviac trpia práve moslimovia“.

Dvaja ozbrojení muži napadli v stredu redakciu satirického časopisu Charlie Hebdo v centre Paríža, pričom zabili najmenej 12 ľudí a 11 ďalších zranili. Páchateľov polícia identifikovala ako 34- a 32-ročných bratov Saida a Cherifa Kouachiových.

Obrazom: Vrahov z Charlie Hebdo obkľúčila polícia, držia rukojemníka

Bratia sa momentálne zabarikádovali aj s rukojemníkom v tlačiarni v priemyselnej zóne mestečka Dammartin-en-Goele len niekoľko kilometrov od medzinárodného letiska Charla de Gaulla. Miesto obkľúčilo asi 1 000 príslušníkov špeciálnych policajných jednotiek.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Charlie Hebdo