Pracovné ponuky z oblasti školstva budú zverejňovať zadarmo

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

BRATISLAVA 13. januára (WEBNOVINY) – Minister školstva, vedy výskumu a športu Juraj Draxler dnes podpísal memorandum o spolupráci so spoločnosťou Profesia. Na základe memoranda budú môcť všetky školy bezplatne zverejňovať svoje pracovné ponuky na jednom mieste.

Ponuky práce zverejnia na viacerých miestach súčasne

Podpísaním spolupráce sa zavedie stránka www.edujobs.sk od spoločnosti Profesia do domovskej internetovej stránky ministerstva školstva, ktorá slúži ako hlavný zdroj informácií o nových pracovných miestach na školách. Školy tak budú môcť bezplatne zverejňovať svoje ponuky práce a tie sa automaticky objavia nielen na stránke ministerstva, na portáli edujobs.sk, ale aj na pracovnom portáli profesia.sk.

Minister Draxler na dnešnom brífingu povedal, že je to príklad efektívneho projektu verejnosúkromného partnerstva. Profesia sa zaviazala poskytovať službu bezplatne pre všetky materské, základné a stredné školy na Slovensku zapísané do siete škôl a všetky školské zariadenia.

Záujem o miesta v školstve je veľký

„Je pre nás dôležité, aby sme mali nástroj, ktorý umožní vytvoriť prehľad o tom, kde sú k dispozícii pracovné miesta. Občan zaujímajúci sa o prácu vo výchove či vzdelávaní si ju bude môcť veľmi ľahko nájsť,“ povedal Draxler.

Riaditeľka spoločnosti Profesia, s.r.o. Ivana Molnárová povedala, že záujem o miesta vo vzdelávaní je veľký. Priemerne na jednu pracovnú pozíciu reaguje 26 uchádzačov, pričom záujem je najmä v regiónoch.

Ministerstvo školstva sa rozhodlo pre partnerstvo s edujobs.sk aj pre získanie dátových informácií. Systém cez portál poskytne analytické informácie o záujme o učiteľské povolanie, keďže centralizuje všetky ponuky zo škôl z celého Slovenska.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Juraj Draxler