Vysokoškoláci budú môcť študovať v Číne, dostanú štipendium

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pozicka studenti skola
Foto: ilustračné, Thinkstock

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Slovenskí vysokoškoláci, doktorandi, vysokoškolskí učitelia a výskumníci sa môžu do 5. februára uchádzať o štipendiá na ročné študijné alebo výskumné pobyty do Číny.

Štipendista neplatí školné, poplatky za ubytovanie a za základné študijné materiály a získa štipendium 800 až 2 000 jüanov za mesiac, čo je zhruba 100 až 270 eur. Informoval o tom Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

Slovenská strana tiež hradí cestovné náklady do miesta pobytu a späť a poskytuje príplatok k štipendiu 100 až 200 amerických dolárov na mesiac. Štipendiá udeľujú na základe Programu spolupráce medzi slovenským ministerstvom školstva a ministerstvom školstva Čínskej ľudovej republiky.

Podrobné informácie o podmienkach udelenia štipendia ako aj o spôsobe podania žiadosti nájdu záujemcovia na internetovej stránke Slovenskej akademickej informačnej agentúry www.granty.saia.sk, ktorá administruje výber uchádzačov.

Slovenská akademická informačná agentúra

je mimovládna nezisková organizácia, ktorá od roku 1990 svojimi programami a službami posilňuje občiansku spoločnosť a pomáha internacionalizácii vzdelávania a vedy na Slovensku. Na základe zmlúv s ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu ako aj s Úradom vlády SR a s ďalšími organizáciami administruje viacero štipendijných a grantových programov v oblasti vysokoškolského vzdelávania a vedy pre záujemcov zo Slovenska aj zo zahraničia. Zároveň poskytuje informácie o štúdiu v zahraničí pre záujemcov zo Slovenska ako aj informácie pre záujemcov zo zahraničia o štúdium na Slovensku.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať