Godla si premiéru v KHL užil, tréner je naňho hrdý

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
HC Slovan Bratislava - Dinamo Moskva
Brankár Slovana Bratislava Denis Godla chytá puk do lapačky po strele jedného z hráčov Dinama Moskva počas zápasu Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Bratislava, 17. január 2015. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 17. januára (WEBNOVINY) – Veľký debut v sobotu večer absolvoval v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) mladý brankár Denis Godla. Iba 19-ročný Kežmarčan, hrdina nedávnych „bronzových“ MS do 20 rokov v Kanade, chytal za Slovan Bratislava pred zaplnenými tribúnami Slovaft Arény proti Dinamu Moskva.

Obrazom: „Belasí“ prehrali s Dinamom Moskva

Celkovo zneškodnil 21 z 23 striel súpera pri prehre Bratislavčanov 0:2. „Som na neho hrdý, pretože nemal ľahkú situáciu. Nastúpil v KHL prvýkrát, navyše pred vypredanou arénou a proti jednému z najlepších súperov v súťaži,“ povedal na Godlovu adresu tréner Petri Matikainen.

Mladý gólman mal počas celého duelu podporu z tribún a to ho povzbudilo. „Bolo to príjemné. Fanúšikovia mi ukázali, že nemám čo stratiť. Chcel som urobiť v tom súboji maximum a to som aj urobil. Predviedli sme dobrý výkon a s výnimkou premieňania šancí sme boli Dinamu vyrovnaný súper,“ poznamenal po súboji Godla a pokračoval: „KHL je úplne niečo iné ako doteraz. Všetky zápasy sú veľmi ťažké, pretože sa hrá rozdielny hokej. Potrebujeme zbierať body na play-off, no postup nám pomaly uteká.“

Ostatné výsledky sobotňajších zápasov KHL nájdete

—–> V TOMTO ČLÁNKU

.

O tom, že v sobotu absolvuje premiéru v KHL, sa Godla dozvedel ráno v deň súboja. „Potešil som sa, že si konečne skúsim KHL,“ dodal mladý gólman.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Denis GodlaPetri Matikainen
Firmy a inštitúcie HC Slovan Bratislava