Tento spot Aliancie k referendu odmietli vysielať televízie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Aliancia za rodinu
Ukážka z videa Aliancie za rodinu, ktorý chcela vysielať v médiách.

BRATISLAVA 18. januára (WEBNOVINY) – Portál Postoy.sk zverejnil odmietnutý spot Aliancie za rodinu, ktorým chcela podporiť februárové referendum. V spote si chlapček kreslí obrázok, na ktorom je rodina a prídu si po neho adoptívni rodičia. Sú to však dvaja muži držiaci sa za ruku a tak sa prekvapene opýta „Kde je mama?“.

Video odmietli vysielať televízie JOJ, Markíza i Verejnoprávny Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS). Aliancia za rodinu, ktorej petícia referendum iniciovala, rozhodnutie médií nevysielať spoty kritizuje.

Video Aliancie za rodinu, ktoré odmietli televízie vysielať

https://www.youtube.com/watch?v=_RcmF68WUtE

Hovorkyňa Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Lucia Jelčová uviedla, že žiaden zákon exaktne vysielateľom neprikazuje ani nezakazuje vysielanie kampane k referendu. „To znamená, že vysielateľ nie je povinný reklamné spoty súvisiace s referendom odvysielať. Ak sa rozhodne kampaň vysielať, musí dbať na dodržanie ustanovení, ktoré by vysielaním mohli byť porušené,“ dodala —-> VIAC SA DOČÍTATE V TOMTO ČLÁNKU.

Čo hovoríte na "zakázaný" spot Aliancie za rodinu?

Referendum o ochrane rodiny

sa bude konať v sobotu 7. februára od 7:00 do 22:00. Uskutoční sa na základe petície Aliancie za rodinu. Tí, čo prídu k referendovým urnám, budú môcť odpovedať na tri otázky:

1. Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

2. Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

3. Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samy nesúhlasia s obsahom vyučovania? Náklady na referendum by mali dosiahnuť približne 6,3 milióna eur.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Aliancia za rodinuWBN