Obrazom: Najkrajšie momenty z deviateho dňa MS v hokeji

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najkrajšie momenty z deviateho dňa MS v hokeji

PRAHA/OSTRAVA 10. mája (WEBNOVINY) – V sobotu sa na 79. majstrovstvách sveta v hokeji hralo šesť zápasov. V pražskej A-skupine sa Kanada potrápila s Francúzskom. V zápase stratila dvojgólové vedenie, ale nakoniec vyhrala 4:3 a má istotu štvrťfinále.

V druhom stretnutí „áčka“ si hokejisti Lotyšska výhrou 2:1 po predlžení nad Rakúskom výrazne zvýšili šance na záchranu v elitnej kategórii. Ak Rakúsko nezaboduje v pondelok 11. mája s Nemeckom alebo v utorok 12. mája s Kanadou, zostúpi do A-skupiny I. divízie.

Súťažte s nami o dres a lístky na zápasy MS:

Za selfie na MS v hokeji 2015!

Tretie stretnutie pražskej skupiny bolo reprízou finále MS 2013 medzi Švédskom a Švajčiarskom. Uspeli v nej „tri korunky“, ktoré rozhodli počas presilovky v predĺžení zápasu a zvíťazili 2:1. Hokejisti Švédska sú rovnako ako Kanada istými štvrťfinalistami šampionátu.

Hokejisti Ruska sa v ostravskej B-skupine nemaznali s Bieloruskom a rostrieľali ho v pomere 7:0. Bielorusi utrpeli na tohtoročnom šampionáte prvú prehru v riadnom hracom čase. Od 30. minúty sa stretnutie premenilo na exhibíciu obhajcu titulu z Ruska.

Obrazom: Najkrajšie momenty z deviateho dňa MS v hokeji

Tím Slovenska neuspel ani so svojím posledným severským súperom v „béčku“, Fínsku podľahol 0:3. Hokejisti z „krajiny tisícich jazier“ neinkasovali už vo štvrtom zápase po sebe. Slováci boli v zápase strelecky nemohúci, hoci podali solídny výkon. Až do tretej tretiny bol stav nerozhodný, v nej ho už Fíni zlomili vo svoj prospech.

Dánski hokejisti zdolali Nórsko a pripísali si tak prvú výhru na tohtoročnom šampionáte. Dáni neboli v zápase dvoch severských tímov strelecky aktívnejší, ale efektívnejší. Nóri necelých päť minút pred koncom za stavu 1:4 ešte pristúpili k power-play, ale skóre sa už nezmenilo.

Fínsko - Slovensko
Foto: SITA/AP
Najkrajšie momenty z deviateho dňa MS v hokeji

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať