Časť krídla pochádza zo zmiznutého boeingu, tvrdia experti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
MH370
Experti na lietadlá si prezreli zverejnené fotografie vyplaveného objektu, ktorý je dlhý 2 až 2,5 metra. Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 5. augusta (WEBNOVINY) – Experti skúmajúci časť krídla lietadla, ktorá sa našla minulý týždeň na francúzskom ostrove Réunion, dospeli k „veľmi pravdepodobnému predpokladu“, že súčiastka pochádza z Boeingu 777 spoločnosti Malaysia Airlines, ktorý zmizol pred 17 mesiacmi nad Indickým oceánom. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie predstaviteľa parížskej prokuratúry Serge Mackowiaka.

Mackowiak pred novinármi uviedol, že súdnoznaleckej expertíze bude v najkratšom možnom čase podrobená aj časť cestovného kufra, ktorá sa taktiež našla na ostrove.

Obrazom: Lietadlo zmizlo bez stopy

Experti, ktorí od rána skúmajú pravdepodobne vztlakovú klapku z krídla lietadla, dospeli k svojmu záveru na základe informácií, ktoré im poskytol výrobca stroja spoločnosť Boeing, ako aj jeho prevádzkovateľ letecká spoločnosť Malaysia Airlines.

Skutočnosť, že časť krídla nájdená minulý týždeň na ostrove Réunion pochádza zo zmiznutého lietadla Boeing 777-200ER spoločnosti Malaysia Airlines v stredu už potvrdil Malajzijský premiér Najib Razak.

Boeing dopravcu Malaysia Airlines s 239 osobami na palube zmizol počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Réunion sa nachádza približne 3700 kilometrov od rozľahlého priestoru v južnej časti Indického oceánu pri západnom pobreží Austrálie, kde sa doteraz sústreďovalo pátranie po nezvestnom lietadle. Okrem časti krídla budú vo Francúzsku analyzovať aj zvyšky kufra, ktoré našli na Réunione o deň neskôr.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Malaysia Airlines