Premiéru na lavičke Slovenska si Cíger odbije v Augsburgu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zdeno Cíger
Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 25. augusta (WEBNOVINY) – Nový tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger absolvuje premiéru na novom poste v piatok 6. novembra na Nemeckom pohári v bavorskom Augsburgu v súboji proti výberu USA. O deň neskôr nastúpia Slováci proti domácemu národnému tímu, v nedeľu 8. novembra ich čaká súboj proti Švajčiarom.

Zdeno Cíger sa stal nástupcom Vladimíra Vůjtka na pozícii reprezentačného kouča v druhej polovici augusta. Štyridsaťpäťročný kouč v minulosti pracoval ako asistent trénera pri národnom tíme na MS 2007, na klubovej úrovni niekoľkokrát viedol Slovan Bratislava.

Mesto Augsburg preberie štafetu organizácie Nemeckého pohára po neďalekom Mníchove, v ktorom sa konalo predchádzajúcich šesť edícií podujatia. Vedenie Nemeckej hokejovej federácie (DEB) totiž nepredĺžilo zmluvu s mníchovským Olympijským parkom, v ktorom sa konali súboje o cennú trofej.

Mníchov bol stabilným dejiskom podujatia od novembra 2009, ani raz v Bavorsku v tomto období nechýbala slovenská reprezentácia. V roku 2011 Slováci dokonca získali prvenstvo na tomto turnaji.

Informácie pochádzajú z oficiálneho webu DEB.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Zdeno Cíger
Firmy a inštitúcie Slovenská hokejová reprezentácia