Z auta pri Parndorfe vyniesli 71 tiel, zahynuli aj deti

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov
Rakúska polícia našla vo štvrtok na diaľnici v odstavenom nákladnom aute so slovenskými nápismi a maďarskými značkami desiatky mŕtvych utečencov. Vozidlo patriace prevádzačom bolo už dlhšie odstavené na úseku diaľnice A4 pri obci Parndorf, približne 20 kilometrov juhozápadne od Bratislavy. Políciu na miesto privolali pracovníci diaľničnej správy, ktorým sa nákladné auto v odstavnom pruhu zdalo byť nápadné. Spoločnosť HYZA uviedla, že auto jej už nepatrilo. Odpredali ho spoločne s ďalšími dvadsiatimi vozidlami v rokoch 2013 - 2014. Foto: SITA/AP

VIEDEŇ 28. augusta (WEBNOVINY) – Utečenecká tragédia na rakúskej diaľnici z Maďarska do Viedne si vyžiadala podstatne viac obetí, ako sa doteraz predpokladalo. Z chladiarenského auta, ktoré našli vo štvrtok odstavené pri obci Parndorf, počas noci na piatok vyniesli vyše 71 tiel.

Podľa aktuálnych údajov, ktoré odzneli na tlačovej konferencii za účasti rakúskej ministerky vnútra Johanny Miklovej-Leitnerovej, obete tvorí 59 mužov a osem žien, ako aj štyri deti. Vyšetrovatelia predpokladajú, že mŕtvi utečenci by mohli pochádzať so Sýrie, keďže sa medzi nimi našiel sýrsky cestovný doklad, uviedla stanica ORF.

Rozsiahle pátranie po prevádzačoch viedlo k zadržaniu osôb na území Maďarska.

Viac sa dočítate ———————–>TU

.

Rakúska polícia pôvodne hovorila o 20 až 50 mŕtvych, pravdepodobne utečencov, ktorí sa zrejme v uzavretom nákladnom priestore zadusili. Vyšetrovatelia počet obetí spočiatku len odhadovali podľa veľkosti vozidla, keďže s vyslobodzovaním tiel začali až po jeho odtiahnutí do Nickelsdorfu pri hranici s Maďarskom.

Obrazom: Odstavené nákladné auto našli na diaľnici A4

Rakúska stanica ORF uvádza, že 7,5-tonové auto so slovenskými nápismi vyrazilo na cestu v stredu ráno z Budapešti a na rakúske územie sa dostalo v noci na štvrtok. Riaditeľ polície v spolkovej krajine Burgenland, na ktorej území ho našli odstavené, vyjadril presvedčenie, že utečenci boli mŕtvi už počas prechodu hranice. ORF taktiež poukazuje na možné stopy po márnom pokuse pasažierov z vozidla uniknúť.

Podľa správy APA vyšetrovatelia zatiaľ odmietli potvrdiť, že medzi mŕtvymi sú aj deti. Nové informácie z vyšetrovania by mali zverejniť na tlačovej konferencii naplánovanej na 11.00 h. Telá obetí by mali medzitým dopraviť do ústavu súdneho lekárstva vo Viedni.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať