Španieli ukázali hviezdy, ktoré nastúpia proti Slovákom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Slováci senzačne vyhrali v zápase roka nad Španielmi
Radosť futbalistov Španielska po góle Paca Alcácera do siete Slovenska počas kvalifikačného zápasu o postup na ME 2016 do Francúzska. Žilina, 9. október 2014. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

MADRID 28. augusta (WEBNOVINY) – Útočník Diego Costa z FC Chelsea a stredopoliar Manchestru United Juan Mata sú pozoruhodnými navrátilcami do kádra španielskej futbalovej reprezentácie na stretnutia so Slovákmi (5. septembra o 20.45 h SELČ, Oviedo) a Macedónčanmi (9. októbra o 20.45 SELČ, Skopje) v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska.

Zaujímavým absentérom je Álvaro Morata

Kouč Španielov Vicente Del Bosque oznámil svoju 23-člennú nomináciu v piatok: sú v nej traja brankári, osem obrancov i stredopoliarov a štyria útočníci.

Mata absentoval v národnom tíme od vlaňajších MS v Brazílii. Dôveru dostal aj brankár David De Gea napriek tomu, že v Manchestri United ju momentálne skôr nemá rovnako ako ďalší gólman Sergio Rico v FC Sevilla. Zaujímavým absentérom je zranený zakončovateľ Álvaro Morata z Juventusu Turín, hlási denník AS.

De Gea nie je jediným prípadom tohto typu a určite by bolo žiaduce, aby mal väčšiu aktuálnu zápasovú prax. Sme však iba na začiatku sezóny a on je fit, v tréningovom procese a pripravený nastúpiť. V tomto období naozaj nie je až natoľko podstatné, že niektorí futbalisti hrávajú pomenej,“ skonštatoval Del Bosque podľa denníka AS.

Španieli chcú eliminovať slovenskú prednosť

Zaujímavým absentérom je zranený zakončovateľ Álvaro Morata z Juventusu Turín. „Normálne trénuje, ale mesiac a pol bol mimo pre svalové zranenie a vzhľadom na náročnosť duelov sa nechceme unáhliť,“ vysvetlil Del Bosque.

Kouč Španielov si zaspomínal na októbrový žilinský duel, v ktorom hostia nečakane prehrali 1:2: „Predpokladám, že obraz hry teraz bude podobný. Mali sme niekoľko príležitostí strhnúť to na našu stranu, ale napokon sa to v záverečných sekundách podarilo domácim. Spätne si ešte lepšie uvedomujeme, ako by do našich plánov zapasovala aj remíza, neuhrali sme však ani tú a treba sa s tým vyrovnať. Slováci sú na čele tabuľky, ešte ani raz nezaváhali, darí sa im, majú dobré typy na protiútoky. Pre nás bude dôležité forsírovať ofenzívu a zároveň pozorne eliminovať ich spomenutú prednosť.

Nominácia futbalistov Španielska na stretnutia so Slovenskom a Macedónskom v kvalifikácii o postup na ME 2016 do Francúzska:

Brankári: Iker Casillas (FC Porto / Portug.), David De Gea (Manchester United / Angl.), Sergio Rico (FC Sevilla)

Obrancovia: Juanfran (Atlético Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid), César Azpilicueta (FC Chelsea / Angl.), Gerard Piqué (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Marc Bartra (FC Barcelona), Jordi Alba (FC Barcelona), Juan Bernat (Bayern Mníchov / Nem.)

Stredopoliari: Koke (Atlético Madrid), Sergio Busquets (FC Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal Londýn / Angl.), Cesc Fábregas (FC Chelsea / Angl.), Andrés Iniesta (FC Barcelona), Isco (Real Madrid), David Silva (Manchester City / Angl.), Juan Mata (Manchester United / Angl.)

Útočníci: Paco Alcácer (FC Valencia), Diego Costa (FC Chelsea / Angl.), Vitolo (FC Sevilla), Pedro Rodríguez (FC Chelsea / Angl.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Álvaro MorataAndrés IniestaCesc FábregasDavid de GeaDavid SilvaDiego CostaGerard PiquéIker CasillasPedro RodríguezSergio BusquetsSergio RamosVicente del Bosque
Firmy a inštitúcie Španielska futbalová reprezentácia