Cibulkovej ďalšou súperkou na US Open je dcéra miliardára

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dominika Cibulková začala US Open víťazstvom nad Anou Ivanovičovou
Slovenka Dominika Cibulková v prvom kole US Open vyradila Srbku Anu Ivanovičovú po troch setoch 6:3, 3:6, 6:3. Foto: SITA/AP

NEW YORK 2. septembra (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková po pondelňajšom prekonaní niekdajšej líderky svetového rebríčka Any Ivanovičovej zo Srbska (6:3, 3:6, 6:3) bude v stredu 2. kole newyorských grandslamových US Open čeliť domácej kvalifikantke Jessice Pegulovej, až 260. v renkingu. Zostáva v strehu.

Obrazom: Najkrajšie momenty prvého dňa US Open

„Nepoviem vám o nej nič, lebo ju naozaj vôbec nepoznám. Tréner už pozeral nejaké jej zápasy na internete, snažil sa aspoň niečo nájsť. Pegulová sa však kvalifikovala a prešla 1. kolom hlavnej súťaže, nebude to žiadna prechádzka ružovým sadom. Viem, že presne takéto hráčky sú najnebezpečnejšie. Ja som však plne koncentrovaná,“ predznamenala pre agentúru SITA Cibulková, ktorá vlani práve v lokalite Flushing Meadows už v 1. kole šokujúco prehrala s 15-ročnou americkou voľnou kartou Catherine Bellisovou.

Dvadsaťjedenročná Pegulová je dcérou amerického miliardára Terrenca Pegulu. Pegula má k športu blízko, okrem toho, že je veľkoobchodníkom so zemným plynom, je výhradným vlastníkom hokejového klubu NHL Buffalo Sabers a spolu s manželkou vlastnia futbalový klub NFL Buffalo Bills.

„Môj ‚level‘ tenisu sa už pár týždňov stupňoval, cítim sa tu veľmi dobre, to 1. kolo ma nakoplo a verím, že v tom budem pokračovať,“ skonštatovala Cibulková, ktorá sa postupne vracia do formy a zápasovej praxe po päťmesačnej zdravotnej výluke vrátane marcovej operácie ľavej nohy.

Pegulová v kvalifikácii postupne vyradila Japonku Šuko Aojamovú, Rusku Margaritu Gasparianovú a krajanku Melanie Oudinovú, v 1. kole „main draw“ si poradila s Belgičankou Alison van Uytvanckovou.

Stredajší program slovenských tenistov na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku:

Dvojhra mužov – 2. kolo:

Martin Kližan (SR) – Jérémy Chardy (Fr.-27) / prvý zápas na dvorci č. 11 (začiatok o 17.00 h SELČ)

Dvojhra žien – 2. kolo:

Dominika Cibulková (SR) – Jessica Pegulová (USA) / tretí zápas na dvorci č. 5 (začiatok približne po 21.00 h SELČ)

Štvorhra žien – 1. kolo:

Janette Husárová, Karolína Schmiedlová (SR) – Anabel Medinová-Garriguesová, Arantxa Parrová-Santonjová (Šp.-14) / druhý zápas na dvorci č. 12 (začiatok približne po 18.15 h SELČ)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Anabel Medinová-GarriguesováDominika CibulkováJanette HusarováJérémy ChardyKarolína SchmiedlováMartin Kližan