Kozák berie remízu ako víťazstvo, Pekaríkove zranenie mrzí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Slovensko v kvalifikácii remizovalo s Ukrajinou
Zľava: Róbert Mak (Slovensko), Vyacheslav Shevcuk (Ukrajina), Juraj Kucka (Slovensko) a Yaroslav Rakitskiy (Ukrajina) v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá Európy 2016 vo futbale, C-skupiny Slovensko - Ukrajina. Žilina, 8. september 2015. Foto: SITA/Milo Fabian

ŽILINA 9. septembra (WEBNOVINY) – Nerozhodný výsledok zo Žiliny proti Ukrajine 0:0 znamená, že dve kolá pred koncom kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy do Francúzska 2016 majú futbalisti Slovenska všetko vo vlastných rukách.

Od svojho utorňajšieho súpera si v tabuľke C-skupiny udržali trojbodový odstup a majú lepšiu bilanciu zo vzájomných duelov, keďže na súperovej pôde zvíťazili 1:0.

Chceli sme vyhrať. Fyzicky sme mali v závere navrch, ale remíza je spravodlivá. Ukrajinské mužstvo je kvalitné. Musím povedať, že urobili sme obrovský krok smerom k postupu. Keby mi niekto povedal, že tri kolá pred koncom kvalifikácie budeme bojovať o priamy postup, neveril by som mu. Získali sme bod po veľmi oduševnenom výkone, chlapci šli na dno svojich síl. Remíza pravdepodobne rovná sa víťazstvu,“ uviedol pre RTVS tréner slovenskej reprezentácie Ján Kozák.

Obrazom: Slovensko v kvalifikácii remizovalo s Ukrajinou

Škrtel by už rád oslavoval

Spokojný s výsledkom bol aj kapitán Martin Škrtel, nekompromisný šéf obrany, ktorý s prehľadom vyriešil viacero nepríjemných situácií.

Ukrajina je silný súper, utvorili si šance, možno mali viac z hry. Boli by sme radi, ak by sme mohli oslavovať postup už dnes, ale verím, že sa to podarí v najbližšom zápase. Som rád, že napriek zdravotným problémom obrancov sme neinkasovali. Všetko sme podriadili tomu, aby sme neprehrali. Posledný krok býva najťažší, čo sa potvrdilo aj dnes,“ pripomenul stopér FC Liverpool. Najbližšiu možnosť definitívne si zabezpečiť historickú účasť na záverečnom turnaji ME budú mať Slováci 9. októbra 2015 znovu v domácom prostredí proti národnému tímu Bieloruska.

Video: Najkrajšie momenty zápasu Slovensko – Ukrajina

U Pekaríka nejde o zlomeninu

Smolná situácia postretla slovenskú futbalovú reprezentáciu v úvode II. polčasu. V spomenutej časti hry sa totiž zranil pravý obranca Peter Pekarík, tréner Ján Kozák ho musel nahradiť Kornelom Salátom už v 51. minúte. Slovenský bek sa pošmykol na hracej ploche a poranil si ľavé rameno.

Tá situácia ma mrzí. Šiel som oproti a kričal som mu. On mi to chcel ešte priklepnúť a zle dopadol. Bola to smolná situácia. Dúfam, že bude čoskoro v poriadku,“ opísal situáciu brankár Matúš Kozáčik, ktorý bol bezprostredne pri tom.

Kouč Kozák po súboji potvrdil, že u Pekaríka nejde o žiadnu zlomeninu. „Našťastie nie. V stredu ho však v Nemecku čaká detailné vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktoré odhalí viac o jeho zranení,“ povedal kormidelník slovenského výberu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ján KozákMartin ŠkrtelMatúš KozáčikPeter Pekarík
Firmy a inštitúcie Slovenská futbalová reprezentáciaUkrajinská futbalová reprezentácia