Hingisová mieri za víťazným double aj na US Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martina Hingisová
Martina Hingisová si po boku Sanie Mirzovej poradili s Taliankami Sarou Erraniovou a Flaviou Pennettovou. Foto: Archívne, SITA/AP

NEW YORK 10. septembra (WEBNOVINY) – Martina Hingisová má na tenisovom US Open stále šancu zopakovať svoj pozoruhodný úspech z tohtoročného Wimbledonu, kde sa stala víťazkou vo dvoch párových súťažiach. Čoskoro 35-ročná Švajčiarka narodená v Košiciach Hingisová postúpila do finále štvorhry aj miešanej štvorhry aj na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny v New Yorku. A v oboch prípadoch to bolo s indickými spoluhráčmi.

Na zápas museli dlho čakať

Vo štvorhre si po boku Sanie Mirzovej ako nasadené jednotky poradili so skúsenými Taliankami Sarou Erraniovou a Flaviou Pennettovou (11.) 6:4, 6:1. Ich finálové súperky vzídu z druhého semifinále Casey Dellacquová, Jaroslava Švedovová (Aus./Kaz.-4) – Anna-Lena Grönefeldová, CoCo Vandeweghová (Nem./USA).

Obrazom: Najkrajšie momenty desiateho dňa na US Open

Hingisová má v kariére na konte 10 deblových titulov z turnajov „veľkej štvorky“, ten najčerstvejší z tohtoročného Wimbledonu, ktorý prišiel po 13 rokoch. Vo finále štvorhry na US Open bola aj vlani, vtedy ešte po boku Flavie Pennettovej, neuspeli proti Ruskám Jekaterine Makarovovej a Jelene Vesninovej.

„Odohrali sme ďalší skvelý zápas. Sania mi veľmi pomohla výbornou hrou od základnej čiary a neraz ma podržala aj pri mojom servise. Na zápas sme dlho čakali, lebo pršalo. Teraz po ňom sa cítim fantasticky,“ cituje Hingisovú po semifinále server Ženskej tenisovej asociácie (WTA).

Na dvorci sa vhodne dopĺňajú

„Martina bola vo svojich predchádzajúcich dvoch kariérach a stále je veľká šampiónka. Na dvorci sa vhodne dopĺňame, ja to držím zozadu a ona má skvelý volej. Podstatné je však to, že z toho máme najmä zábavu,“ doplnila Mirzová.

Hingisová v stredu v lokalite Flushing Meadows uspela aj v semifinále miešanej štvorhry. Spolu so skúseným Leanderom Paesom ako nasadené štvorky „pavúka“ zdolali taiwansko-indickú dvojicu Čchan Jüng-ťan, Rohan Bopanna 6:2, 7:5. O titul zabojujú proti americkému tandemu Bethanie Matteková-Sandsová, Sam Querrey.

Tí si poradili s česko-poľským duom Andrea Hlaváčková, Lukasz Kubot 6:4, 6:3. Tridsaťštyriročná Hingisová a 42-ročný Paes už v tomto roku ovládli Australian Open aj Wimbledon a v New Yorku môžu pridať tretí víťazný grandslamový turnaj v sezóne.

Miešaná štvorhra – semifinále:

Bethanie Matteková-Sandsová, Sam Querrey (USA) – Andrea Hlaváčková, Lukasz Kubot (ČR/Poľ.) 6:4, 6:3

Martina Hingisová, Leander Paes (Švaj./India-4) – Čchan Jüng-ťan, Rohan Bopanna (Taiw./India-2) 6:2, 7:5

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrea HlaváčkováBethanie Matteková-SandsováCoCo VandeweghováJaroslava ŠvedovováLeander PaesLukasz KubotMartina HingisováRohan BopannaSam Querrey