Merkelová a Hollande budú s Putinom rokovať o Ukrajine

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ruský prezident Vladimir Putin rokoval s nemeckou kacelárkou Angelou Merkelovou o Ukrajine. Foto: SITA/AP

BERLÍN 12. septembra (WEBNOVINY) – Nemecká kancelárka Angela Merkelová a francúzsky prezident Francois Hollande sa začiatkom októbra stretnú v Paríži s lídrami Ruska a Ukrajiny Vladimirom Putinom a Petrom Porošenkom.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Na spoločnom stretnutí sa štvorica štátnikov dohodla počas telefonátu zo stredy večera. Témou parížskeho rokovania má byť vývoj konfliktu na východe Ukrajiny, oznámil hovorca nemeckej vlády, ktorého citovala agentúra DPA. Lídri počas telefonátu uvítali dodržiavanie nového prímeria, ktoré platí v Donbase od 1. septembra.

Dohodu o zastavení paľby sa podarilo dosiahnuť koncom augusta v bieloruskom Minsku na poslednom zasadnutí kontaktnej skupiny. Nové prímerie podľa dostupných informácií skutočne znížilo intenzitu ostreľovania, ktorá je podľa ukrajinskej strany v týchto dňoch najnižšia za pol druha roka bojových operácií.

Konflikt na východe Ukrajiny si od vlaňajšieho apríla, keď tam vládne sily spustili tzv. protiteroristickú operáciu proti proruským separatistom, vyžiadal takmer 8000 mŕtvych a 18.000 zranených. Vyplýva to zo štatistiky, ktorú v utorok zverejnil Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR).

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Angela MerkelováFrançois HollandeFrancois HollandeVladimir Putin