V Nemecku predstavili Guinnessovu knihu rekordov 2016

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Najvyššia krava sveta meria takmer dva metre
Foto: SITA/AP

HAMBURG 13. septembra (WebNoviny.sk) – Najnovšie vydanie Guinnessovej knihy excentrických počinov, Guinnessove svetové rekordy 2016, predstavili vo štvrtok na najväčšom modeli železnice na svete v nemeckom Hamburgu.

V 60. vydaní knihy usporiadal londýnsky tím redaktorov na 225 stránkach tisíce nových svetových rekordov – od najrýchlejšej korytnačky až po najvyšší počet získaných ľudí, ktorí sa prihlásia na sledovanie určitého konta na Twitteri, za čo najkratší čas.

Kniha je plná bizarných rekordov

Niektoré rekordy sú naozaj bizarné, napísal spravodajský portál Huffington Post. Ako príklad uviedli najdlhšiu vlnu, na ktorej surfoval pes. Držiteľom rekordu je fenka Abbie Girl z Kalifornie, ktorá sa na pláži v San Diegu udržala na surfe na vlne dlhej 107,2 metra.

Prvé vydanie Guinnessovej knihy rekordov vyšlo v roku 1955 a odvtedy sa stala vydavateľským fenoménom, vo vyše 100 krajinách sveta sa jej predalo 132 miliónov výtlačkov.

Nemci predstavili najväčší model železnice

Britský denník Guardian priniesol snímky z niektorých rekordov: najrýchlejší čas pri rozdrvení troch červených melónov medzi stehnami, ústa s najväčším počtom zubov, najväčší počet schodov vystúpených v stoji na hlave, najväčšie chodidlá u žijúceho človeka, najväčší počet prstov (Dévéndra Suthár má po sedem prstov na každej ruke a nohe) či najvyšší manželský pár.

V knihe rekordov sa nachádza aj hamburský model železnice Miniatur Wunderland, kde jubilejné 60. vydanie vo štvrtok predstavili. S 15,4 kilometra koľajníc prechádzajúcich cez maličké lesy, mestá a hory je tento model najväčší na svete.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať