Na US Open sa rozhodlo o finalistoch mužského debla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nicolas Mahut
Francúzsky tenista Nicolas Mahut postúpil spoločne s krajanom Pierrom-Huguesom Herbertom do finále mužskej štvorhry na poslednom grandslamovom turnaji roka US Open. Foto: SITA/AP

NEW YORK 11. septembra (WebNoviny.sk) – Francúzi Pierre-Hugues Herbert a Nicolas Mahut a britsko-austrálska dvojica Jamie Murray a John Peers si zahrajú o titul vo štvorhre na záverečnom grandslamovom tenisovom turnaji sezóny US Open v New Yorku.

Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut nasadení ako dvanásti si v semifinále poradili s nenasadeným britsko-švédskym párom Dominic Inglot, Robert Lindsedt 7:5, 6:2. Jamie Murray a John Peers, osmičky žrebu, zdolali v semifinále nenasadené americké duo Steve Johnson, Sam Querrey v trojsetovom boji 6:4, 6:7 (2), 7:6 (7).

Herbert a Mahut boli v tomto roku vo finále Australian Open v Melbourne, kde v súboji o titul prehrali s Talianmi Simonem Bolellim a Fabiom Fogninim. Aktuálnych finálových konkurentov J. Murrayho a Peersa Francúzi zdolali na júnovom turnaji na tráve v holandskom Hertogenboschi.

Vo štvrťfinále debla juniorov neuspel slovenský tenista Lukáš Klein, ktorý spoločne s Čechom Patrikom Riklom prehrali s rovnako nenasadeným domácim tandemom Brandon Holt, Riley Smith za 57 minút 6:2, 3:6, 4:10 (zápasový tajbrejk).

Vo štvrtok sa mali hrať aj semifinálové stretnutia ženskej dvojhry, tie však pre nepriaznivé počasie museli odložiť na piatok. Od 17:00 budú na Arthur Ashe Stadium bojovať Simona Halepová s Taliankou Flaviou Pennettovou a po nich sa o postup do finále pobijú Serena Williamsová a ďalšia talianska tenista Roberta Vinciová.

Od 23:00 sú na programe mužské semifinále: Novak Djokovič – Marin Čilič a švajčiarske derby Stan Wawrinka – Roger Federer.

Štvorhra mužov – semifinále:

Pierre-Hugues Herbert, Nicolas Mahut (Fr.-12) – Dominic Inglot, Robert Lindstedt (V. Brit./Švéd.) 7:5, 6:2

Jamie Murray, John Peers (V. Brit./Aus.-8) – Steve Johnson, Sam Querrey (USA) 6:4, 6:7 (2), 7:6 (7)

Štvorhra juniorov – štvrťfinále:

Brandon Holt, Riley Smith (USA) – Lukáš Klein, Patrik Rikl (SR/ČR) 2:6, 6:3, 10:4 (zápasový tajbrejk) za 57 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jamie MurrayLukáš KleinMarin ČiličNicolas MahutNovak DjokovičPierre-Hugues HerbertRoberta VinciováRoger FedererSam QuerreySerena WilliamsováSimona HalepováStan Wawrinka