Hokejista Štefan Ružička urobil prekvapujúce rozhodnutie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Štefan Ružička
Štefan Ružička sa chce venovať podnikaniu. Foto: SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 14. septembra (WebNoviny.sk) – Vo veku 30 rokov trochu prekvapujúco ukončil aktívnu hráčsku kariéru slovenský hokejový útočník Štefan Ružička.

Pre rodáka z Nitry bola poslednou zastávkou česká extraliga, v ktorej sa s Třincom prebojoval až do finále play-off. „Štefan sa po zrelej úvahe rozhodol skončiť s hokejom, chce sa venovať podnikaniu. Mali sme pre neho aj ponuky zo zahraničia, postupne sa objavili aj niektoré zaujímavé. Mohol tiež pokračovať v Česku alebo na Slovensku, ale to veľmi nechcel,“ povedal jeho zástupca Pavel Maršoun pre portál hokej.cz

Štefan Ružička sa počas aktívnej hráčskej kariéry prebojoval aj do zámorskej NHL, za Philadelphiu absolvoval v profilige dovedna 55 duelov základnej časti s bilanciou 4 góly a 13 asistencií. Po návrate do Európy v lete 2008 hral v ruskej KHL za Spartak Moskva, Ufu, Omsk a v sezóne 2014/2015 krátko aj za Slovan Bratislava.

Na reprezentačnej úrovni absolvoval 42 zápasov a dal v nich 13 gólov. Predstavil sa na majstrovstvách sveta v rokoch 2009 a 2011. „Štefan už hrať nebude, ani na nižšej úrovni. Svoje plány má v podnikaní, teda v úplnej inej sfére,“ uviedol Maršoun, podľa ktorého za rozhodnutím Štefana Ružičku nestoja žiadne zdravotné problémy.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Štefan Ružička