Obrazom: Záplavy na západe USA majú najmenej 16 obetí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Záplavy na západe USA
Silné dažde a záplavy na západe USA v meste Hildale, nachádzajúcom sa v štáte Utah si vyžiadali najmenej 16 obetí na životoch. Foto: SITA/AP

Salt Lake City 16. septembra (WebNoviny.sk) – Silné dažde a záplavy si na západe USA vyžiadali najmenej 16 obetí na životoch. Po náhlej záplave v meste Hildale, nachádzajúcom sa v štáte Utah na hranici s Arizonou, vzrástol počet obetí v utorok na 12 mŕtvych, štyria ďalší ľudia prišli o život v národnom parku ležiacom južnejšie, oznámili v utorok miestne úrady.

Obrazom: Silné záplavy zasiahli mesto Hildale v štáte Utah

Silná búrka v Hildale a susediacom meste Colorado City viedla v nedeľu k záplavám. Náhla povodňová vlna so sebou odniesla dve vozidlá s členmi rodín, ktoré si podľa správ po prudkých zrážkach chceli pozrieť veľkú vodu. Jeden človek bol v utorok stále nezvestný, uviedli noviny Salt Lake Tribune.

V Národnom parku Zion zahynuli štyria turisti, keď ich strhla voda pri bleskovej záplave v kaňone. Nezvestní tam boli naďalej traja ľudia, informovala spravodajská televízia CNN s odvolaním sa na správu národného parku.

Záplavy na západe USA
Foto: SITA/AP
Záplavy na západe USA
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia