Na Ukrajine našli pozostatky obetí zostreleného boeingu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Experti prehľadávajú trosky boeingu, chýbajú desiatky tiel
Austrálski experti prehľadávajú miesto leteckého nešťastia na Ukrajine, pri ktorom zahynulo 298 ľudí. Donecký región, Ukrajina, 1. augusta 2014. Foto: SITA/AP

HAAG 25. septembra (WebNoviny.sk) – Ďalšie pozostatky obetí havarovaného letu MH17 spoločnosti Malaysia Airlines sa našli na východe Ukrajiny. Informovalo o tom v piatok holandské ministerstvo spravodlivosti. Pozostatky majú letecky previezť z Ukrajiny na amsterdamské letisko Schiphol, uviedla tlačová agentúra DPA.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Na Ukrajine sa nachádza tím holandských odborníkov, ktorí v súčasnosti hľadajú a zhromažďujú telesné časti, osobné veci a trosky lietadla, ktoré sa 17. júla 2014 zrútilo na vojnou zmietanej východnej Ukrajine. Väčšina z 298 pasažierov, ktorí zahynuli, keď lietadlo z Amsterdamu do Kuala Lumpuru havarovalo, boli Holanďania. Dve obete dosiaľ ešte neidentifikovali.

Obrazom: Na Ukrajine zostrelili malajzijské lietadlo

Strany bojujúce na východe Ukrajiny, teda proruskí separatisti a kyjevské vládne sily, sa navzájom obviňujú zo zostrelenia letu MH17. Holandskí vyšetrovatelia havárie podľa očakávania predložia správu o svojich zisteniach v Holandsku 13. októbra.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Malaysia Airlines