Cibulková si nezahrá finále v Tokiu, podľahla Radwanskej

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cibulková si nezahrá finále v Tokiu, podľahla Radwanskej
Dominika Cibulková gratuluje Poľke Agnieszke Radwanskej k víťazstvu po semifinálovom zápase v Tokiu, ktorý trval 72 minút a slovenská tenistka ho prehrala 4:6, 1:6. Tokio, 26. september 2015. Foto: SITA/AP

TOKIO 26. septembra (WebNoviny.sk) – O turnajový titul na miliónovom tenisovom turnaji Pan Pacific Open v Tokiu si zahrajú Švajčiarka Belinda Bencicová a Poľka Agnieszka Radwanská. Nasadená osmička Bencicová v semifinále zdolala najvyššie nasadenú Carolinu Wozniacku z Dánska 6:2, 6:4 a Agnieszka Radwanská (7.) si po šiesty raz v kariére poradila so Slovenkou Dominikou Cibulkovou, tentoraz 6:4, 6:1.

Cibulková poskočí v rebríčku

Cibulková v sobotňajšom zápase šesťkrát neudržala svoje podanie a od stavu 1:2 v druhom sete už neuhrala ani gem. Napriek tomu môže slovenská tenistka pôsobenie v Tokiu zhodnotiť ako úspešné, veď vo štvrťfinále vyradila nasadenú dvojku Anu Ivanovičovú zo Srbska a v semifinále si zahrala prvýkrát od apríla 2014. Vtedy sa v malajzijskom Kuala Lumpure prebojovala až do finále.

„Moja súperka zrejme nemala v druhom sete dostatok trpezlivosti na rozdiel od prvého. Tiež som mala lepší pocit zo svojej hry, triafala som lepšie loptičky a nižšie nad sieťou,“ skonštatovala Radwanská pre AP. Poľská hráčka je šampiónkou z Tokia zo sezóny 2011.

Obrazom: Dominika Cibulková vzala Agnieszke Radwanskej iba päť gemov

Dvadsaťšesťročná Cibulková odchádza z japonskej metropoly s prémiou 55 798 USD brutto a 185 bodmi do počítačového poradia, v ktorom ako bývalá členka Top 10 figuruje po štvormesačnej zdravotnej odmlke z februára až júna na 48. priečke.

Po semifinálovej účasti v Japonsku by sa mala posunúť na 40. miesto. Zverenkyňa kapitána slovenskej fedcupovej reprezentácie Mateja Liptáka Cibulková má po sobote ešte nepriaznivejšiu bilanciu s bývalou svetovou dvojkou Radwanskou (3:6). V Tokiu s tou istou súperkou prehrala aj v roku 2013.

Bencicová chce titul

Iba 18-ročná kométa svetového tenisu Bencicová si vo finále na niektorom z turnajov hlavného ženského okruhu WTA zahrá po piaty raz v kariére a do zbierky môže pridať tretí titul. V tomto roku celkovo triumfovala na tráve v Eastbourne a na tvrdom povrchu v Toronte, vo finále neuspela tohto roku v Hertogenboschi a vlani v Tchian-ťüne.

Ak dcéra slovenských rodičov Bencicová aktuálne v Tokiu zdolá Radwanskú, prvýkrát v kariére nakukne do hornej desiatky svetového rebríčka. Momentálne je pätnásta. V semifinále sfúkla bývalú jednotku hodnotenia Wozniacku aj preto, že ponúkla 25 víťazných úderov popri iba 11 nevynútených chybách. Dánku s poľskými koreňmi zdolala štvrtýkrát v sérii.

Proti hráčkam z prvej svetovej desiatky v tomto roku zaznamenala 8 víťazstiev a len 2 prehry. „Caroline je skvelá hráčka, ale ja som bola maximálne koncentrovaná a herný plán mi vychádzal. Najmä pri svojom servise som jej veľa nedovolila,“ uviedla Bencicová.

Pred finálovým stretnutím uviedla: „Chcem titul, ale už teraz som dosiahla viac ako som si vedela predstaviť.“ Zaujímavo vyznieva fakt, že Bencicová sa môže stať prvou hráčkou ešte v tínedžerskom veku v Top Ten práve odvtedy, čo podobný kúsok vyviedla Wozniacka. Dánka bola v hornej desiatke už predtým, než 20. júla 2010 oslávila 20. narodeniny.

Dvojhra – semifinále:

Agnieszka Radwanská (Poľ.-7) – Dominika Cibulková (SR) 6:4, 6:1 za 72 minút

Belinda Bencicová (Švaj.-8) – Caroline Wozniacka (Dán.-1) 6:2, 6:4

Štvorhra – finále:

Garbine Muguruzová-Blancová, Carla Suárezová-Navarrová (Šp.-3) – Čchan Chao-čching, Čchan Jüng-ťan (Taiw.-2) 7:5, 6:1

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáBelinda BencicováCarla Suárezová-NavarrováCaroline WozniackaDominika CibulkováGarbine Muguruzová-Blancová