Slovák Hrivík si na NHL musí počkať, sezónu začne na farme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Marek Hrivík
Marek Hrivík (46) si nevybojoval miesto v prvom tíme New Yorku Rangers a sezónu začne v tíme Hartford Wolf Pack. Foto: SITA/AP

NEW YORK 26. septembra (WebNoviny.sk) – Klub NHL New York Rangers v piatok oznámil mená ďalších piatich hráčov, ktorí opustia prípravný kemp prvého tímu a namieria si to do mužstva Hartford Wolf Pack v AHL.

Jedným z kvinteta je aj slovenský útočník Marek Hrivík. Spolu s ním postihol nemilý osud aj Bretta Bellemoreho, Tommyho Hughesa, Jeffa Malcolma a Adama Tambeliniho. „Jazdcom“ zostalo v kempe ešte 34 hráčov, oznámil to generálny manažér klubu Jeff Gorton.

Hrivík v júli o ďalší rok predĺžil kontrakt s New York Rangers, ale tréner Alain Vigneault nedal slovenskému hokejistovi s dvojcestnou zmluvou falošné nádeje na prienik do nabitého prvého tímu v NHL.

Dvadsaťštyriročný útočník odohral vo štvrtkovom prípravnom zápase v Bostone takmer dvanásť minút, do štatistík sa zapísal jedným hitom a dvojminútovým trestom.

„Mal niektoré dobré momenty. Som tu tretiu sezónu a on sa každým rokom zlepšuje. To je niečo, čo radi vidíte – keď mladí hráči napredujú,“ vyjadril sa kouč Rangers. Jeho odpoveď na otázku, či trpezlivý hokejista má šancu na prvý tím, však nebola povzbudivá, píšu New York Daily

Hrivík odohral v uplynulej sezóne 72 zápasov za tím Hartford Wolf Pack vo farmárskej AHL, nazbieral 33 bodov (12+21). Rodák z Čadce schopný operovať v strede útoku aj na krídle podpísal svoju prvú zmluvu s Rangers 30. mája 2012, na premiéru v NHL stále čaká. Slovensko reprezentoval na MS v Minsku 2014.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marek Hrivík
Firmy a inštitúcie New York Rangers