V Chicagu si poistili Seabrooka, Višňovský zatiaľ zostáva

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA/AP

CHICAGO 27. septembra (WebNoviny.sk) – Hokejový klub NHL Chicago Blackhawks si poistil jednu zo svojich kľúčových postáv obrancu Brenta Seabrooka na ďalších osem rokov. Podľa novej zmluvy s ročnou priemernou gážou 6,875 miliónov USD Seabrook bude v tíme pôsobiť až do sezóny 2023/2024.

Medzi obrancami je držiteľom klubových rekordov

Tridsaťročný rodák z kanadského Richmondu dosiahol v drese Chicaga aj po boku Mariána Hossu tri víťazstvá v Stanleyho pohári (2010, 2013, 2015) a ako kanadský reprezentant sa tešil zo zlatej medaily na zimných olympijských hrách vo Vancouveri 2010. Seabrook dosiahol v 763 zápasoch základnej časti NHL 318 bodov za 71 gólov a 247 asistencií, všetky v drese Blackhawks počnúc sezónou 2005/2006.

Vlastní klubové rekordy medzi obrancami v počte gólov v predĺžení v základnej časti sezóny (6) aj v play-off (3). Rekordným zápisom je aj 19 gólov vo vyraďovacej časti súťaže. V uplynulej sezóne si Seabrook zahral prvýkrát v Zápase hviezd NHL.

Chicago neráta s Hejdom

„Som šťastný, že som ´Čiernym jastrabom´ a že budem môcť v drese Chicaga stráviť pravdepodobne celú svoju kariéru. Napĺňa ma to hrdosťou a nadšením,“ uviedol Seabrook podľa serveru nhl.com.

Z dvojice obrancov-veteránov na skúške v hokejovom klube Chicago Blackhawks neuspel Jan Hejda. Tridsaťsedemročný český zadák odohral v príprave na nový ročník NHL tri zápasy, v ktorých strelil jeden gól a pridal jednu asistenciu. Nevybojoval si však kontrakt na sezónu. S tímom zatiaľ zostáva Hejdov slovenský konkurent Ľubomír Višňovský.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľubomír Višňovský
Firmy a inštitúcie Chicago Blackhawks