Coldplay zverejnili nový song, je o krásnych veciach na Zemi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Coldplay
Coldplay predstavili svoju novú skladbu na Global Citizen Festivale v newyorskom Central Parku. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 28. septembra (WebNoviny.sk) – Britská kapela Coldplay predstavila na Global Citizen Festivale, ktorý sa v sobotu konal v newyorskom Central Parku, pieseň Amazing Day. Balada by sa mohla nachádzať na očakávanom siedmom štúdiovom albume formácie s názvom A Head Full of Dreams, ktorý by mal vyjsť ešte tento rok. Skladba Amazing Day je podľa slov frontmana skupiny Chrisa Martina o „krásnych veciach na Zemi“.

Formácia Coldplay vznikla v roku 1996. Prvý štúdiový album Parachutes vydala v roku 2000 a vďaka úspešnému singlu Yellow sa dostala do povedomia verejnosti. Na oceňovanú nahrávku nadviazala o dva roky neskôr druhá štúdiovka A Rush Of Blood To The Head, z ktorej pochádza napríklad skladba Clocks. Vďaka nej získali prestížnu cenu Grammy.

Video: Coldplay – Amazing Day

https://www.youtube.com/watch?v=JDEe8q9rnQ8

V roku 2005 anglické kvarteto v zložení Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman a Will Champion vydalo tretí album X&Y, po ktorom nasledovali nahrávky Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008), Mylo Xyloto (2011) a Ghost Stories (2014). So všetkými štúdiovkami sa im pritom podarilo dobyť UK Chart. Kapela má na konte celkovo sedem cien Grammy, osem BRIT Awards, šesť Q Awards či päť NME Awards.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Chris Martin