Lipšic si na kandidátke uchmatne 11, Matovič bude posledný

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Matovič a Lipšic
Zľava: Daniel Lipšic. a súčasný premiér Igor Matovič (OĽaNO) Foto: archív SITA/Ján Slovák

BRATISLAVA 29. septembra (WebNoviny.sk) – Koalícia strán OĽaNO a NOVA pripravuje kandidačnú listinu pre budúcoročné parlamentné voľby. Podľa informácií agentúry SITA v prvej desiatke majú byť osobnosti z rôznych oblastí. Ich výber má na starosti najmä Igor Matovič. Do prvej desiatky by sa mala dostať napríklad poslankyňa bratislavského staromestského zastupiteľstva Veronika Remišová.

Líder NOVA Daniel Lipšic má kandidovať z jedenásteho miesta. Za ním majú nasledovať ďalší kandidáti jeho hnutia. Mali by byť medzi nimi napríklad podpredsedovia Gábor Grendel a Marcel Klimek. NOVA má na kandidátku dodať 35 kandidátov.

Pôvodní zakladatelia OĽaNO Igor Matovič, Erika Jurinová, Martin Fecko a Jozef Viskupič pôjdu až na záver kandidačnej listiny, kde obsadia posledné štyri miesta. Pred nich sa zaradia súčasní poslanci OĽaNO v parlamente. Chýbať bude zrejme medzi nimi Štefan Kuffa, ktorý nedávno povedal, že Matovič mu dal jasne najavo, že s ním nepočíta, pretože je pre neho a pre politiku nepoužiteľný. V súčasnosti má OĽaNO v NR SR trinásť poslancov.

OĽaNO a NOVA uzavreli predvolebnú koaličnú dohodu v júni. Koalícia strán potrebuje pre vstup do parlamentu získať vo voľbách minimálne sedem percent hlasov. Voľby sa majú konať posledný februárový alebo prvý marcový víkend.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicErika JurinováGábor GrendelIgor MatovičJozef ViskupičMartin FeckoŠtefan KuffaVeronika Remišová
Firmy a inštitúcie NOVA Nová väčšinaOĽaNO Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti