Mitrík prezradil Kiskovi, kde NKÚ plánuje urobiť kontrolu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Mitrik
Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 30. septembra (WebNoviny.sk) – Prezident Andrej Kiska sa stretol s predsedom Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) Karolom Mitríkom, hovorili spolu o pripravovaných kontrolných akciách na rok 2016. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková, medzi prioritné témy bude v roku 2016 patriť komplexná kontrola nastavenia systému slovenského zdravotníctva či definovanie podmienok pre čerpanie a využívanie prostriedkov európskych peňazí.

Kontrolný úrad bude podľa Bolech Dobákovej zároveň pokračovať v kontrole výkonností obcí a miest a pozrie sa aj na schopnosť samospráv efektívne plniť originálne, ale aj prenesené kompetencie.

Mitrík tiež informoval prezidenta o snahe úradu posilniť celospoločenskú vážnosť NKÚ, a to aj tým, že by sa správy o výsledkoch stali pevným bodom rokovania kontrolného parlamentného výboru a predseda NKÚ by sa mohol zúčastňovať na rokovaniach vlády. Od budúceho roka NKÚ plánuje vydávať štvrťročné informatívne správy pre najvyšších ústavných činiteľov. Tie by mali odzrkadľovať ukončené kontrolné akcie s najvážnejšími zisteniami a odporúčaniami na legislatívnu či systémovú zmenu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej KiskaKarol Mitrík
Firmy a inštitúcie NKÚ Najvyšší kontrolný úrad