Video: Ronaldo je legenda Realu, prekonal Raúlov rekord

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ronaldo
Ronaldo sa netají, že jeho cieľom je stále prekonávať rekordy. Foto: SITA/AP

MALMÖ 1. októbra (WebNoviny.sk) – Kanonier futbalového Realu Madrid Cristiano Ronaldo sa v stredu dočkal jubilejného 500. a neskôr aj 501. gólu svojej profesionálnej hráčskej kariéry. Portugalský útočník dosiahol túto métu v stretnutí 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov, keď sa presadil na ihrisku švédskeho tímu Malmö FF. Ronaldo poslal v 29. minúte svoj tím do vedenia 1:0 a potom ešte v závere zápasu pečatil na konečných 2:0 pre favorizovaných hostí.

Tridsaťročný rodák z Madeiry má na konte 5 presných zásahov v drese Sportingu Lisabon, 118-krát skóroval za Manchester United, 323 gólov dal za Real Madrid a 55-krát sa presadil za portugalskú reprezentáciu.

Video: Ronaldo strelil za Real 323 gólov

V strieľaní gólov nepozná žiadne limity

Jeho 323 madridských zásahov je údaj potvrdený Európskou futbalovou úniou, ale klubový zdroj z Madridu tvrdí, že Ronaldo strelil už 324 gólov v jeho drese a tým o 1 zásah prekonal klubovú ikonu Raúla Gonzáleza. Verziu Madridčanov (nezapočítali 1 gól Pepemu) podporuje aj fakt, že Raúl mal blahoželať Ronaldovi.

„Som veľmi šťastný, že sa to podarilo. Netajím, že mojím cieľom je stále prekonávať rekordy, aj tie Raúlove. Samozrejme, na prvom mieste zostáva náš tím a keď ten víťazí, všetko je potom v poriadku,“ uviedol Cristiano Rolando v agentúrnom servise AP.

Portugalský krídelník sa zároveň v Lige majstrov dostal na ďalšiu rekordnú métu 82 strelených gólov, momentálne ich má už o 5 viac ako Lionel Messi. „Sme veľmi radi, že máme Ronalda a jeho góly. To, čo stvára, je neuveriteľné. Už teraz je legenda Realu a zdá sa, že v strieľaní gólov nepozná žiadne limity,“ uviedol obranca Realu Madrid Álvaro Arbeloa.

Real potvrdil víťazstvom líderskú pozíciu v skupine

„Verím, že Ronaldo ešte tak skoro neprestane strieľať góly a mužstvo bude mať naďalej z toho veľký profit,“ pridal názor tréner „bieleho baletu“ Rafa Benítez.

Real Madrid víťazstvom v Malmö potvrdil líderskú pozíciu v A-skupine LM so 6 bodmi a skóre 6:0, aj keď v súčte dvoch zápasov len o 1 gól v skóre pred parížskym St. Germain.

„V Malmö sme zahrali lepšie ako nedávno proti Málage. Mali sme prevahu v hre s loptou a domácich pustili len do dvoch – troch väčších šancí. Kontrolovali sme hru a strelenie dvoch gólov plus udržanie čistého konta považujem za dobrý výsledok. S Benzemom sme v pláne na tento zápas nepočítali do konca a nahradili sme ho Modričom. Išlo aj o to, aby si oddýchol pred nedeľňajším derby s Atléticom,“ zhodnotil tréner Benítez na stránke UEFA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Cristiano RonaldoLionel Messi
Firmy a inštitúcie Real Madrid