Video: Chelsea zaváhala, Agüero dal päť gólov za 20 minút

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sergio Agüero
Kanonier Sergio Agüero z Manchestru City sa raduje po jednom zo svojich piatich gólov, ktoré strelil do siete Newcastlu United počas sobotňajšieho zápasu 8. kola Premier League. Manchester, 3. októbra 2015. Foto: SITA/AP

LONDÝN 3. októbra (WebNoviny.sk) – V sobotňajšom stretnutí 8. kola najvyššej anglickej súťaže Premier League zahviezdil futbalista Manchestru City Sergio Agüero, ktorý pri domácom triumfe svojho zamestnávateľa nad hráčmi Newcastlu United 6:1 nasúkal päť zásahov, pričom prvý z nich dosiahol v 42. a posledný v 62. minúte. Hosťom nepomohlo ani to, že od 18. minúte viedli zásluhou gólu Aleksandara Mitroviča.

Úradujúci anglický futbalový šampión FC Chelsea nestačil na Southampton, ktorému na vlastnom trávniku podľahol 1:3. „The Blues“ pritom nezačali najhoršie, už v 10. minúte otvoril skóre exportnou strelou z priameho kopu Brazílčan Willian, v tomto období azda najlepší hráč mužstva zo západolondýnskeho štadióna Stamford Bridge.

Mourinho si myslí, že skončia v prvej štvorke

S pribúdajúcimi minútami však začali byť smerom dopredu nebezpečnejší hosťujúci zverenci Ronalda Koemana. Tesne pred polčasovou prestávkou v 44. minúte vyrovnal Steven Davis. Po zmene strán „svätci“ gólovo udreli ešte dvakrát zásluhou Sadia Maného a Graziana Pellého a uštedrili tímu pod trénerským vedením Josého Mourinha už štvrtú prehru v aktuálnom ligovom ročníku.

Chelsea je po ôsmich kolách Premier League 2015/2016 na 16. mieste tabuľky so ziskom 8 bodov. Ide o najhorší štart klubu do anglickej I. ligy za ostatných 37 rokov. Päťdesiatdvaročný rodák z portugalského Setúbalu Mourinho pripísal vinu za prehru so Southamptonom trojici rozhodcov. Na diaľku odkázal členom vedenia „modrých“ na čele s majiteľom Romanom Abramovičom, že by urobili veľkú chybu, ak by sa rozhodli prepustiť ho.

„Získať majstrovský titul bude pre nás veľmi náročné, ale som viac než presvedčený, že skončíme v prvej štvorke. A keď po nevydarenej sezóne dosiahnete umiestnenie medzi najlepšími štyrmi mužstvami, všetko je v poriadku,“ povedal podľa webu britského Telegraphu Mourinho.

Arbitri opäť ovplyvnili vývoj zápasu

Potom pokračoval: „Myslím si, že ma poznáte a viete, že nezutekám pred zodpovednosťou. V žiadnom prípade nechcem odstúpiť. V prípade, že ma klub chce vyhodiť, musí to urobiť sám. Tretia vec, ešte dôležitejšia, ak sa rozhodnú prepustiť ma, zbavia sa najlepšieho kouča, akého tento klub kedy mal. Chelsea nemôže mať lepšieho trénera ako som ja. Iste, vo svete existuje veľa kormidelníkov, ktorí sú na mojej úrovni, no nie sú lepší. Mám svoju profesijnú hrdosť, pre tento klub chcem to najlepšie a najideálnejším riešením teda bude, keď v ňom zostanem. Musíme držať spolu, o to sa vždy snažím.“

„Keď sme v minulej sezóne získali majstrovský primát, povedal som, že zostanem, kým majiteľ a vedenie nepovedia ´José, stačí´. Žiadna finančná ponuka ma nedokáže presvedčiť, aby som z FC Chelsea odišiel,“ dodal Mourinho, ktorý obvinil arbitrov, že ovplyvnili vývoj stretnutia so Southamptonom.

„Rozhodcovia sa boja urobiť dôležité rozhodnutia v náš prospech. Opäť nám odopreli výhodu pokutového kopu v kľúčových momentoch zápasu. Pre môj tím to v takejto fáze duelu znamená, že sa psychicky zrúti. Neodpískaná jedenástka ubrala môjmu mužstvu ešte viac sebavedomia. Keď ma Futbalová asociácia (FA) chce potrestať, nech sa jej páči. Aj tak neprijímajú sankcie voči žiadnemu inému lodivodovi v Premier League,“ skonštatoval niekdajší kouč portugalského FC Porto, talianskeho Interu Miláno či španielskeho Realu Madrid.

Výsledky sobotňajších stretnutí 8. kola Premier League:
Crystal Palace – West Bromwich Albion 2:0 (0:0)

Góly: 68. Bolasie, 89. Cabaye (z pok. kopu)

https://www.youtube.com/embed/onmRjoU0rQU“ frameborder=“0″ allowfullscreen>

Aston Villa – Stoke City 0.1 (0:0)

Gól: 55. Arnautovič

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Sergio Agüero