Ukrajina sa dozvedela, koľko bude Rusom platiť za plyn

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Plyn
Ukrajine hrozí plynová kríza. Foto: SITA/AP

SOČI 4. októbra (WebNoviny.sk) – Zľavnená cena za ruský plyn pre Ukrajinu v štvrtom kvartáli tohto roka bude na úrovni okolo 230 USD za tisíc metrov kubických s toleranciou v rozpätí dvoch až troch dolárov.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

V sobotu to uviedol ruský minister energetiky Alexander Novak počas investičnej konferencie v Soči. Ukrajinský minister energetiky Volodymyr Demčišin koncom septembra naznačil, že Ukrajina je ochotná Rusku platiť za plyn v štvrtom kvartáli menej ako 228 USD za tisíc metrov kubických.

Rusko pritom avizovalo, že Ukrajina bude platiť okolo 230 USD za tisíc metrov kubických. Na otázku o tom, či bude Ukrajina platiť 230 USD, prípadne 228 USD za tisíc metrov kubických, Demčišin reagoval posunkom smerujúcim nadol a naznačil tak, že cena bude nižšia.

Minister zároveň odmietol uviesť presnú sumu. Vyhlásil však, že ukrajinská štátna firma Naftogaz má v pláne kúpiť 2,2 miliardy metrov kubických za 500 miliónov USD. Podľa prepočtov agentúry Reuters by tak Kyjev za tisíc metrov kubických ruského plynu platil 227 USD.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať