Škrtelov Liverpool hľadá trénera, prvou voľbou je Klopp

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp (na fotografii) je prvou voľbou pre Liverpool, alternatívou aj Carlo Ancelotti Foto: SITA/AP

LIVERPOOL 5. októbra (WebNoviny.sk) – Bývalý úspešný kouč futbalistov Borussie Dortmund Jürgen Klopp je údajne hlavným kandidátom na obsadenie trénerského postu v FC Liverpool. Informuje o tom server BBC. Klub z Anfieldu, v drese ktorého už ôsmy rok hráva aj slovenský reprezentant Martin Škrtel, je od nedele bez kouča. Brendan Rodgers sa musel rozlúčiť po remíze 1:1 v derby s Evertonom. Liverpoolu patrí 10. priečka po 8. kole v tabuľke Premier League 2015/2016 s 12 bodmi a odstupom 6 bodov na lídra Manchester City.

Severoírsky odborník Rodgers pôsobil v tíme The Reds od 1. júna 2012. V klube s tradične vysokými ambíciami sú presvedčení, že nájdu trénera, ktorý dokáže vyžmýkať zo súčasného hráčskeho kádra viac ako Rodgers. Mal by ním byť Klopp (48), ale bez šancí údajne nemal byť ani Talian Carlo Ancelotti (56), ktorý zatiaľ naposledy viedol Real Madrid. Ancelotti sa však trénerom „The Reds“ zrejme nestane. Podľa ESPN síce túto možnosť kategoricky neodmietol, ale podľa vlastných slov „radšej uprednostní ponuku z tímu, ktorý účinkuje v Lige majstrov“. Je to výsledok rozhovorov medzi Ancelottim a zástupcami FC Liverpool.

„Hľadanie trénera je v plnom prúde a veríme, že už čoskoro budeme môcť verejnosť informovať o našom rozhodnutí,“ píše sa vo vyhlásení FC Liverpool po prepustení 42-ročného Rodgersa. Nový tréner by sa mal stať súčasťou zaužívanej klubovej štruktúry na Anfielde, do ktorej patria skauti Dave Fallows a Barry Hunter, analytik Michael Edwards, zástupca americkej spoločnosti FSG zodpovedný za dianie v FC Liverpool Mike Gordon a výkonný riaditeľ klubu Ian Ayre. „Práve zástupcovia FSG sú presvedčení o tom, že súčasní hráči môžu odovzdať klubu viac pod vedením iného trénera ako Rodgersa. Preto sme siahli po zmene,“ uvádza vedenie FC Liverpool.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Brendan RodgersCarlo AncelottiJürgen KloppMartin Škrtel
Firmy a inštitúcie FC Liverpool