Rusko: Správy o našich útokoch na Palmýru sú klamstvom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Islamský štát zverejnil fotografie ničenia Palmýry
Islamisti zničili chrám boha Baalšamína bol postavený takmer pred 2000 rokmi. Foto: SITA/AP

BEJRÚT 6. októbra (WebNoviny.sk) – Ruské ministerstvo obrany v utorok nahnevane zamietlo správy o tom, že ruské vojenské lietadlá začali podnikať vzdušné útoky na sýrske mesto Palmýra, a označilo ich za nepravdivé. Informovala o tom ruská tlačová agentúra TASS.

„Všetky správy prinášané zahraničnými médiami o tom, že ruské lietadlá údajne zasiahli mesto Palmýra, sú absolútnym klamstvom,“ povedal hovorca rezortu obrany Igor Konašenkov, ktorého citovala agentúra Reuters. „Naše plány v Sýrii nie sú útočiť na obývané oblasti a najmä nie na tie s architektonickými pamiatkami,“ zdôraznil.

Sýrske štátne médiá a Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) v utorok informovali o tom, že ruské bojové lietadlá zaútočili na pozície militantov z organizácie Islamský štát (IS) v starovekom sýrskom meste Palmýra i v ďalších oblastiach. Podľa nich ruské lietadlá zničili v Palmýre 20 vozidiel a tri skladiská zbraní.

V severnej provincii Aleppo Rusi podľa správy útočili v mestách al-Báb a Dajr Háfir, približne 20 kilometrov východne od vojenského letiska, ktoré momentálne obliehajú bojovníci z IS.

Ruské lietadlá mali od pondelka podniknúť na pozície IS v Palmýre 40 náletov, pričom zahynulo 15 militantov. Ďalší štyria prišli o život pri ruských úderoch na severovýchodné mesto Rakka, baštu Islamského štátu.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Islamský štát