Kráľom zárobkov v NHL je Weber, Slovákom vládne Hossa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Shea Weber
Shea Weber ťaží z lukratívneho kontraktu na štrnásť rokov a 110 miliónov, ktorý uzavrel s 'predátormi' v lete 2012. Foto: SITA/AP

NEW YORK 7. októbra (WebNoviny.sk) – Shea Weber zostáva najlepšie plateným hokejistom v NHL aj na prahu sezóny 2015/2016. Tridsaťročný defenzívny pilier tímu Nashville Predators si v nadchádzajúcom ročníku zarobí štrnásť miliónov dolárov. Dvojnásobný kanadský zlatý olympijský medailista ťaží z lukratívneho kontraktu na štrnásť rokov a 110 miliónov, ktorý uzavrel s „predátormi“ v lete 2012.

Zhodne na druhej priečke sú medzi hráčmi s aktuálne najvyšším platom ofenzívne hviezdy Chicaga Jonathan Toews a Patrick Kane. Trojnásobní víťazi Stanleyho pohára zinkasujú v nasledujúcej sezóne po 13,8 milióna USD. Na štvrtej pozícii je nekorunovaný najlepší hokejista súčasnosti Sidney Crosby z Pittsburghu (12 miliónov).

Spomedzi Slovákov je na tom najlepšie Marián Hossa zo Chicaga (7,9 milióna) pred bostonským kapitánom Zdenom Chárom (7 miliónov) a novou posilou Edmontonu Andrejom Sekerom (6,5 milióna). Útočník Los Angeles Marián Gáborík zinkasuje v nasledujúcom ročníku 6,075 milióna, jeden z ofenzívnych lídrov Detroitu Tomáš Tatar 2,75 milióna dolárov. Údaje pochádzajú zo špecializovaných webov capgeek.org a spotrac.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Jonathan toewsMarián GáboríkMarián HossaPatrick KaneShea WeberSidney CrosbyTomáš Tatar