Luskacik_online zaznam.jpg

Decembrové online predstavenia SND

Vážení milovníci divadla, aj v mesiaci december si pre vás SND pripravilo viacero online predstavení, ktoré môžete sledovať z pohodlia svojho domova.
Foto dpoh.jpg

DPOH rozširuje svoj tvorivý tím o nových členov

Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, ktoré aktuálne spravuje Divadlo Pavla Országha Hviezdoslava, rozširuje divadelný tím o nových členov aj tvorivé sily s cieľom otvoriť divadlo viac verejnosti, rôznorodým projektom a novým kreatívnym prístupom.
Na zapade nic nove .jpg

E. M. Remarque: Na západe nič nové

„Nikto nás ale v škole nenaučil, ako v daždi a víchrici zapáliť cigaretu, ako urobiť oheň z mokrého dreva – alebo, že je najlepšie vraziť bodák do brucha, lebo tam nezostane trčať ako v rebrách.“
Foto_collavino 0571.jpg

Denníkové zápisky Anny Frankovej

Najznámejší denník 20. storočia. Tak by sme mohli označiť zápisky trinásťročného židovského dievčaťa, ktoré sa pred zúriacou druhou svetovou vojnou ukrývalo spolu s rodinou v amsterdamskom sklade viac ako 760 dní.
Jj.jpg

Dlhý, Široký a Bystrozraký v MDPOH

Letné prázdniny sa zväčša týkajú aj divadiel, ktoré bývajú počas júla a augusta zatvorené. Mestské divadlo P. O Hviezdoslava v Bratislave má však svoje brány otvorené.
Snd_640x420_mdd_2020.jpg

SND myslí na našich najmenších

Prvý júnový deň je už od nepamäti venovaný deťom. Myšlienka Medzinárodného dňa detí vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) v Ženeve vo Švajčiarsku v roku 1925.