Lasica a Huba sa predstavia v novinke Štúdia L+S

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lasica a Huba v novinke Štúdia L+S
Prvou premiérou 34. sezóny Štúdia L+S bude už 29. októbra inscenácia Starí majstri, ktorú v réžii Juraja Nvotu pripravujú dve slovenské herecké legendy – Milan Lasica a Martin Huba. Bratislava, 24. október 2016. Foto: SITA/ Štúdio L+S/Ctibor Bachratý

BRATISLAVA 24. októbra (WebNoviny.sk) – Bratislavské komorné divadlo Štúdio L+S uvedie v 34. sezóne prvú premiérou, novinku sezóny pod názvom Starí majstri uvedie v divadle na Námestí 1. mája v nedeľu 29. októbra, agentúru SITA o tom za divadlo informovala PR manažérka spoločnosti Forza Zuzana Čižmáriková. Divadlo avizuje predstavenie Starí majstri ako herecký koncert Milana Lasicu a Martina Hubu.

S Lasicom a Hubom si zahrá aj autorka hudby k predstaveniu, hudobníčka Sisa Michalidesová. Hra oceňovaného holandského autorka Ger Thijsa v réžii Juraja Nvotu je o dvoch bratoch z hereckej rodiny, ktorí sa nemajú veľmi v láske, no sú nútení hrať spoločné predstavenie o dvoch bratoch, ktorí sa nenávidia, avizuje titul divadlo.

Milana Lasicu a Martina Hubu uvidia diváci ako dvojicu bratov De Manovcov, posledných potomkov slávnej divadelnej rodiny počas prípravy ich spoločnej hry, pred jej premiérou i počas nekonečného hosťovania po holandských provinciách, až k derniére. Bratia, ktorí sa na začiatku priam neznášajú, sa postupne zbližujú. Otázkou však je, čo je divadelná hra a čo realita. Podľa režiséra inscenácie Juraja Nvotu evokuje príbeh bratov v cechu hereckom večný vzťah Kaina a Ábela, našťastie v tragikomickom náhľade. „Skutoční géniovia komična nie sú tí, čo nás najviac rozosmejú, ale tí, ktorí objavujú doposiaľ neznámy aspekt komična, pretože ten je obsiahnutý v každej ľudskej situácii,“ cituje tlačová správa vyjadrenie režiséra Nvotu k novinke.

Na uvedení hry Gera Thijsa Starí majstri sa ďalej podieľali Miroslava Čibenková (preklad), Tomáš Rusín (scéna), Zuzana Štefunková – Rusínová (kostýmy) a Sisa Michalidesová (hudba). Hra má prvú reprízu 30. októbra. Viac informácií o programe Štúdia L+S možno nájsť na webstránke divadla http://www.studios.sk.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin HubaMilan Lasica
Firmy a inštitúcie Štúdio L+S