Zomrel herec Ľubo Gregor (†73)

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ľubo Gregor
Slovenský herec Ľubo Gregor. Foto: facebook.com/DivadloAstorka

BRATISLAVA 17. novembra (WebNoviny.sk) – Vo veku 73 rokov dnes zomrel slovenský herec Ľubo Gregor. Rodák zo Žiliny naposledy vydýchol v Univerzitnej nemocnici v bratislavskom Ružinove. „Aj napriek enormnej snahe našich zdravotníkov sa pacienta, žiaľ, nepodarilo zachrániť,“ potvrdila smutnú správu hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Eliášová. O hercovom úmrtí ako prvý informoval týždenník Život.

Herca hospitalizovali v septembri v Národnom ústave srdcových a cievnych chorôb po prekonaní infarktu a cievnej mozgovej príhody, pričom následne musel podstúpiť operáciu srdca. Jeho stav postupne stabilizovali, ako však informoval spomínaný týždenník, skomplikoval ho zápal pľúc a opuch mozgu.

Ľubomír Gregor

po štúdiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave pôsobil v 60. rokoch na divadelných doskách v Žiline a Nitre. V rokoch 1968 až 1971 hral v bratislavskom divadle na Korze, po ktorom mal do roku 1972 zákaz umeleckej činnosti.

Od roku 1972 pôsobil sedemnásť rokov na Poetickej scéne v Bratislave a od roku 1990 bol členom Činohry Slovenského národného divadla v Bratislave. V tom istom roku založil spolu s kolegyňou Zitou Furkovou divadlo Korzo ’90, ktoré je dnes známe ako Divadlo Astorka Korzo ’90, a o päť rokov neskôr stál pri zrode televízie Markíza.

Účinkoval v mnohých filmoch, seriáloch a inscenáciách ako napríklad Sebechlebskí hudci (1975), Cnostný Metod (1979), O sláve a tráve (1984), Lev Tolstoy (1984), Akcia Edelstein (1986), Šípová Ruženka (1990) či Rivers of Babylon (1998). Vlani ho diváci a diváčky tiež mohli vidieť vo filme Eva Nová či seriáli Kukučka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia