Strata Ladislava Chudíka je podľa Maďariča nenahraditeľná

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Herecká legenda Ladislav Chudík
Slovenský herec a divadelný pedagóg Ladislav Chudík sa prihovára publiku počas slávnostného koncertu pri príležitosti 90. výročia založenia Konzervatória v Bratislave v historickej budove SND. Bratislava, 21. október 2009. Foto: SITA/Nina Bednáriková

BRATISLAVA 29. júna (WEBNOVINY) – Strata takéhoto významného človeka akým bol Ladislav Chudík je podľa ministra kultúry Mareka Maďariča pre našu krajinu nenahraditeľná. „Ale jeho odkaz bude žiť cez jeho filmové a televízne postavy ďalej,“ uviedol Marek Maďarič v sústrastnom vyjadrení po oznámení o úmrtí L. Chudíka.

Minister kultúry s hlbokým zármutkom prijal informáciu o odchode slovenskej umeleckej osobnosti, hereckej legendy Ladislava Chudíka.

Obrazom: Herecká legenda Ladislav Chudík (†91)

„Majster Chudík bol nielen predstaviteľom zlatej hereckej generácie v našej krajine, ale aj výraznou osobnosťou s veľkým morálnym kreditom. Pôsobil aj ako divadelný pedagóg a tiež ako prvý ponovembrový minister kultúry,“ uvádza sa vo vyjadrení ministra, ktoré agentúre SITA poskytol referát styku s médiami Ministerstva kultúry SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ladislav ChudíkMarek Maďarič