Aj Skanska bude prepúšťať, ak nedostane zákazky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Skanska
Foto: www.fredrikostberg.com

BRATISLAVA 12. augusta (WEBNOVINY) – Stavebná spoločnosť Skanska SK, a.s. so sídlom v Bratislave zatiaľ neplánuje hromadné prepúšťanie ako napríklad nedávno oznámili Doprastav, a.s. Bratislava či Váhostav – SK, a.s. Žilina. Generálny riaditeľ Skansky na Slovensku Tibor Kočvara pre agentúru SITA uviedol, že ak by bola spoločnosť dlhšie neúspešná pri získavaní zákaziek, tiež by musela začať prepúšťať.

„Všetky stavebné spoločnosti sú na tom veľmi podobne. Čakajú ako dopadnú tendre, v ktorých aktívne figurujú. A pokiaľ by uspeli, nebudú musieť prepúšťať. Pokiaľ neuspejú, tak budú musieť prepúšťať. My sme v podobnej pozícii. Ak získame niektoré z tendrov, v ktorých sa uchádzame a máme šancu uspieť, nebudeme musieť prepúšťať. Pokiaľ by sme boli dlhodobo neúspešní, tak ani nás by to neminulo,“ povedal Kočvara. Skanska zamestnáva na Slovensku okolo deväťsto pracovníkov.

Skanska na Slovensku, podobne ako jej materská spoločnosť so sídlom v Prahe, vyberá právnu kanceláriu. S jej pomocou chce analyzovať tendre, v ktorých sa zúčastnila a keď neboli v poriadku, plánuje ich napadnúť na súde. „S víťazom výberu – právnickou kanceláriou prekonzultujeme, ktoré tendre by sme súdne napadli a ktoré, naopak, nebudeme riešiť. Nejde len o samotné tendre, že by sme ich spochybňovali, ale niekedy aj o postup, ktorý diskriminuje alebo nie je v súlade so zákonom,“ dodal Kočvara.

Spoločnosť Skanska SK, a.s. pôsobí pod týmto menom od 1. apríla tohto roka po zlúčení šiestich firiem. V Obchodnom registri SR je spoločnosť zapísaná od 3. augusta 1994, jej predchodkyňami boli firmy Skanska BS, a.s. Prievidza od januára 2005 do konca marca tohto roka a predtým Banské stavby, a.s. Prievidza od augusta 1994. Skanska SK má základné imanie 1,66 mil. eur, zastrešuje závody PS SK 01 Martin, PS SK 02 Bratislava, SK 10 Technológie Košice, Cesty, mosty SK, Tunely SK, Železničné staviteľstvo SK, Skanska Reality SK a Servis SK. Fúziou zanikli firmy Skanska PS, a.s., Skanska Slovensko, s.r.o., Skanska Reality SK, s.r.o., Stamart Martin s.r.o., Skanska Technológie, a.s. a Skanska BS, a.s. Skanska SK sa prostredníctvom projektu Jedna Skanska ako slovenská dcéra organizačne priblížila materskej spoločnosti Skanska AB vo Švédsku a Skanska a.s. v Českej republike.

SITA

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Skanska SK