Ako založiť S.R.O. lacnejšie?

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bez názvu

BRATISLAVA 18. marca (WBN/PR) – V tomto článku chceme ukázať záujemcom o založenie s.r.o. môžnosti, ako založiť sro jednoduchšie, lacnejšie a zároveň tým získať ďalšie zaujímavé podnikateľské bonusy zadarmo. Nebudeme sa venovať klasickému postupu na založenie sro. Týchto postupov je na internete množstvo, jeden z tých najlepších je napr. tu: ako založiť s.r.o.

POPLATKY PRE „SAMOZAKLADATEĽOV“

Na začiatok si poďme v krátkosti zhrnúť, s akými poplatkami je nutné počítať pri vzniku s.r.o., ak sa rozhodnete pre založenie s.r.o. svojpomocne (komplexnejšie o poplatkoch si prečítajte v tomto článku: založenie sro a poplatky ). Predovšetkým sa jedná o správny poplatok pre živnostenský úrad za ohlásenie živností, v prípade voľných živností je to 5 € za každú živnosť. Ďalej je nutné počítať s poplatkom za úradné overenie podpisu, t.j. 1,5 € za overenie jedného podpisu. Najväčší náklad však tvorí súdny poplatok za zápis do obchodného registra vo výške 331,50 €.

JEDNODUCHŠIE A LACNEJŠIE

Ak hľadáte spôsob, akým si celé založenie eseročky zjednodušiť a ušetriť peniaze, zvážte prenechanie celého procesu na spoločnosť, ktorá zakladá eseročky online. Pri elektronickom registrovom konaní je súdny poplatok polovičný, teda namiesto 331,50 € zaplatíte iba 165,75 €, za voľné živnosti neplatíte nič a postačuje aj menej úradne overených podpisov. Zároveň za Vás poradenská spoločnosť vyhotoví kompletnú právnu dokumentáciu a bude Vás tiež zastupovať pred živnostenským úradom, daňovým úradom a obchodným registrom. Aj po úhrade ich odmeny a zaplatení zvýhodnených poplatkov pre štát týmto spôsobom ušetríte na založení viac než sto eur (pozrite tabuľku nižšie).

Tabuľka č. 1: Porovnanie nákladov na založenie s.r.o.

Bez názvu

VIRTUÁLNE – REGISTRAČNÉ SÍDLO

Každá eseročka musí do obchodného registra zapísať aj sídlo svojej spoločnosti a mať na takýto zápis súhlas vlastníkov nehnuteľnosti. Ak zakladatelia nemajú alebo nechcú uvádzať vlastnú nehnuteľnosť ako sídlo spoločnosti, alebo si nechcú prenajať drahú kanceláriu, cenovo priateľnou alternatívou je aj virtuálne – registračné sídlo. Od sumy 20 eur mesačne je možné prenajať virtuálne sídlo s preberaním pošty v Bratislave alebo v Košiciach.

PODNIKATEĽSKÉ BENEFITY

Niektoré spoločnosti poskytujú aj zaujímavé biznis bonusy k založeniu s.r.o. , ktoré Vám sekundárne ušetria ďalšie peniaze v začiatkoch podnikania. Ide najmä o podnikateľský účet v banke zadarmo na určité obdobie, poukaz na internetovú reklamu alebo zľavu na tvorbu webstránok.

Autor článku pôsobí v spoločnosti CORPORATE SERVICES s.r.o., ktorá prevádzkuje portál na online zakladanie firiem SroOnline.sk .

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať