Biopotravinou roka 2010 sú sušené jablká BIOMILA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Jablká
Foto: Ilustračné foto SITA/Dušan Hein

BRATISLAVA 5. októbra (WEBNOVINY) – Spotrebitelia hlasovaním rozhodli o tom, že titul Biopotravina roka 2010 získal produkt BIOMILA sušené jablká od výrobcu Ekotrend Myjava, spol. s r.o. Agentúru SITA o tom informoval Richard Medal z trenčianskeho Centra environmentálnych aktivít, ktoré súťaž vyhlásilo. „Hlasovalo 1 391 spotrebiteľov, z toho štyri hlasy boli neplatné, 894 spotrebiteľov hlasovalo on-line na www.biopotravinaroka.info, 497 formou hlasovacích lístkov vo vybraných obchodoch so zdravou výživou a priamo na veľtrhu BIOSTYL,“ uviedol Medal.

Výrobok BIOMILA sušené jablká získal 403 hlasov. „Výherca má právo označiť víťazný produkt BIOMILA sušené jablká logom Biopotravina roka 2010,“ informoval. Na druhom mieste skončil výrobok Pečivární Liptovský Hrádok BIOHOPE sušienky polomáčané čokoládou a na treťom Tatranské horské bio mlieko polotučné z Tatranskej mliekarne. „To, že sme získali ocenenie po tretíkrát, je niekoľkoročná práca nášho vývoja výrobkov a ich uvádzanie na trh. Po uvedení výrobku na trh robíme ochutnávky v predajniach a na rôznych výstavách a do súťaže prihlásime ten, ktorý spotrebiteľom chutí a radi ho nakupujú. To, že spotrebitelia trikrát hlasovali za našu biopotravinu potvrdzuje, že práca marketingu je dobrá. Každé ocenenie nás motivuje k tomu, čo nové a čo lepšie môžeme v našej práci urobiť, aby sme sa i o rok pokúsili prihlásiť zaujímavý a chutný výrobok,“ komentoval víťazstvo riaditeľ spoločnosti Ekotrend Myjava Dušan Janovíček.

O prestížne ocenenie Biopotravina roka sa v roku 2010 uchádzalo osem slovenských biopotravín, ktoré do súťaže nominovali Ekotrend Myjava, spol. s r.o., Senická mliekareň, a.s., Tatranská mliekareň, a.s., Ekofarm Podskalie, spol. s r.o., Pečivárne Liptovský Hrádok, spol. s r.o. a Agrokarpaty Plavnica, spol. s r.o. Hlasovanie spotrebiteľov o najobľúbenejšiu biopotravinu roka organizuje od roku 2005 Centrum environmentálnych aktivít Trenčín s cieľom zviditeľniť kvalitné slovenské biopotraviny v širokej spotrebiteľskej verejnosti a pomôcť ďalšiemu rozvoju ekologického poľnohospodárstva na Slovensku.

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia