Bratislavské letisko vybaví cez sviatky o 40 letov naviac

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Letisko M. R. Štefánika
Informačná tabuľa počas dňa otvorených dverí na Letisku M. R. Štefánika. Bratislava, 1. august 2013. Foto: SITA/Diana Černáková

BRATISLAVA 18. decembra (WEBNOVINY) – Bratislavské letisko počas vianočných sviatkov a po Novom roku vybaví navyše 44 letov pridaných nad rámec ponuky v zimnom letovom poriadku.

Priame letecké spojenie do Bratislavy podľa letiska už tradične využijú Slováci pracujúci vo Veľkej Británii a v Írsku.

Pridaných je po 22 pravidelných a chartrových letov.

„Letecké spoločnosti už pri tvorbe zimného letového poriadku rátajú so zvýšeným záujmom cestujúcich o lety pred vianočnými sviatkami a po Novom roku, a preto do svojich letových poriadkov už s dostatočným časovým predstihom pridávajú dodatočné frekvencie do najobľúbenejších destinácií práve v tomto období,“ informovala v stredu hovorkyňa Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Veronika Ševčíková.

Lety naviac patria nízkonákladovým spoločnostiam

Už tradične ide o pravidelné lety nízkonákladovej leteckej spoločnosti Ryanair z a do Veľkej Británie a Írska, kde bolo počas tohtoročných sviatkov pridaných celkovo 22 letov. Na linkách z Londýna (Stansted) a Dublinu pribudlo po sedem letov, z Liverpoolu a Birminghamu tri a z Londýna (Luton) dva lety.

V období od Vianoc do sviatku Troch kráľov, keď slávia pravoslávni veriaci svoje Vianoce, pridali 22 letov aj charterové spoločnosti. „V tomto období spoločnosť Bingo Airways vypraví spolu 14 letov z a do Atén a z Prahy do Bratislavy. Pre grécku klientelu zabezpečí spoločnosť Go2Sky osem letov z a do gréckeho mesta Thessaloniki,“ dodala Ševčíková.

Vianočné darčeky zvyšujú letecký náklad

Bratislavské letisko v spojitosti s doručovaním vianočných darčekov očakáva aj zvýšený objem prepraveného leteckého nákladu. Najvýznamnejší partner letiska v tejto oblasti, doručovacia spoločnosť DHL, už v týchto dňoch využíva na prepravu nákladu lietadlá Boeing s väčšou prepravnou kapacitou.

„Na bezpečnostnej kontrole sa v období Vianoc často stáva, že si cestujúci, ktorí cestujú na návštevu svojich blízkych do cudziny, prinášajú v príručnej batožine typické vianočné potraviny ako med, slivovicu či kapustnicu. Upozorňujeme však cestujúcich, že v príručnej batožine môžu prevážať látky tekutej, pastovej a gélovej povahy, vrátane medu či kapustnice, len v samostatných nádobách s objemom maximálne 100 ml, umiestnené v priehľadnom a opätovne uzatvárateľnom plastovom vrecku s kapacitou 1 liter,“ uviedla Ševčíková. Tekuté vianočné potraviny by teda mali prenášať v podanej, resp. zapísanej, batožine.

Cestujúci na bratislavskom letisku si môžu vybrať v zimnom letovom poriadku platnom do konca marca zo štrnásť letísk v deviatich krajinách. Cestovať domov na vianočné sviatky bude jednoduchšie aj na východ Slovenska, keďže od 11. decembra môžu cestujúci využiť pravidelné letecké spojenie medzi Bratislavou a Košicami.

Spoločnosť Letisko M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od mája 2004, disponuje základným imaním vo výške 292,428 mil. eur. História letiska siaha do roku 1946. Spoločnosť je v úplnom vlastníctve štátu, keď Fond národného majetku SR spravuje 50,30 % akcií a Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR 49,70 % akcií.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Letisko M. R. Štefánika