Dolár oslabil oproti euru aj jenu, trh ovplyvnila nervozita

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: Thinkstock

LONDÝN 8. októbra (WebNoviny.sk) – Dolár vo štvrtok oproti spoločnej európskej mene oslabil a euro sa prvýkrát za posledný týždeň dostalo nad úroveň 1,13 USD/EUR.

Trh totiž ovplyvňovala nervozita pred zverejnením záznamu zo zasadania amerického Federálneho rezervného systému. Trh čakal na to, akú správu centrálna banka USA vyšle v súvislosti s perspektívou vývoja úrokových sadzieb. Do 11:25 GMT euro mierne ustúpilo na úroveň 1,1295 USD/EUR, ale oproti predošlému dňu bolo aj tak o 0,5 percenta vyššie.

Dolár oslabil aj voči jenu, a to o 0,2 percenta na 119,78 JPY/USD. Britská libra počas ranného obchodovania výrazne posilnila, ale potom klesla po zverejnení záznamu zo zasadania Bank of England, ktorý veľmi neobjasnil smerovanie menovej politiky krajiny. V porovnaní s predchádzajúcim dňom sa tak kurz libry voči doláru nezmenil a bol na úrovni 1,5314 USD/GBP.

Stredoeurópske meny vo štvrtok oslabili po správach o tom, že nemecký export sa zmenšil a maďarské spotrebiteľské ceny sa opäť znížili. Maďarský forint do 10:06 SELČ klesol o 0,18 percenta na 312,400 HUF/EUR, poľský zlotý oslabil o 0,09 percenta na 4,239 PLN/EUR a hodnota českej koruny sa znížila o 0,05 percenta na 27,127 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia