Škandál Volkswagenu sa týka až stotisíc áut na benzín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Foto: SITA, AP

BERLÍN 5. novembra (WebNoviny.sk) – Skreslené údaje o spotrebe pohonných hmôt a o emisiách oxidu uhličitého vykazuje 98-tisíc vozidiel automobilky Volkswagen s benzínovým motorom. V stredu to v dolnej komore nemeckého parlamentu uviedol nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt. „Dnes nám oznámili, že medzi dotknutými vozidlami je 98-tisíc áut s benzínovým motorom“, povedal minister.

Spoločnosť Volkswagen našla nezrovnalosti v údajoch o emisiách oxidu uhličitého, ktoré sa týkajú ďalších 800-tisíc áut. Spoločnosť uviedla, že s novými odhaleniami sa spája ekonomické riziko, ktoré je vyčíslené na dve miliardy eur.

Nemecko bude znovu testovať všetky modely od automobilky VW s cieľom zistiť skutočné úrovne emisií, ktoré vypúšťajú. Nové zistenia spojené s emisným škandálom firmy VW totiž donútili nemeckú vládu k činom. Dobrindt vyhlásil, že emisným testom sa podrobia všetky modely, ktoré sa v súčasnosti predávajú pod značnou VW, Audi, Škoda a Seat. Testy sa dotknú naftových aj benzínových motorov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie Volkswagen