RegioJet pridá vozne vo vlakoch z Prahy do Košíc

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vlaková súprava RegioJet
Vlaková súprava spoločnosti RegioJet. Foto: SITA/Ivan Fleischer

BRATISLAVA 28. novembra (WebNoviny.sk) – Súkromný dopravca RegioJet, a.s. predĺži svoje medzinárodné vlaky z Prahy cez Ostravu a Žilinu do Košíc a späť, pričom najdlhšie budú nočné spoje s trinástimi vozňami. Najkratšie vlakové súpravy sa predĺžia zo šiestich na sedem vozňov. Spoločnosť o tom informovala tento týždeň s tým, že tieto zmeny zavedie od platnosti nového cestovného poriadku 13. decembra tohto roku.

Vo vlakoch budú lôžkové a ležadlové vozne

RegioJet plánuje počas decembra zaradiť do prevádzky nočných vlakov medzi Prahou a Košicami lôžkové a ležadlové vozne. Na najdlhšie vlaky nasadí najmodernejšiu lokomotívu Siemens Vectron. Zároveň predĺži spojenie na Slovensko do Banskej Bystrice a Martina a začne prevádzkovať vlak z Prahy do Přerova a Zlínskeho kraja. „Posilnenie prevádzky spojov na trase Praha – Košice a späť nijako nesúvisí s budúcnosťou prevádzky vlakov na trase Bratislava – Košice a späť,“ uviedol hovorca RegioJet Aleš Ondrůj.

RegioJet v pondelok oznámil, že prevádzku svojich diaľkových vlakov medzi Bratislavou a Košicami skončí v prvom štvrťroku budúceho roka. Zdôvodnil to nečinnosťou ministra dopravy Jána Počiatka, ktorý podľa prepravcu neurobil nič pre to, aby zabránil štátnej Železničnej spoločnosti Slovensko v poškodzovaní RegioJetu nekalou súťažou a podnákladovými cenami. Ministerstvo dopravy a štátny prepravca tieto tvrdenia rázne odmietli.

RegioJet stratil nádej na férové podnikanie na Slovensku

RegioJet uviedol, že stratil nádej na férové podnikanie na Slovensku. Od zavedenia nového cestovného poriadku 13. decembra budú medzi Bratislavou a Košicami jazdiť iba tri páry žltých vlakov, prepravca zruší nočný spoj a už nezavedie ďalšie plánované denné spoje.

RegioJet prepravil za deväť mesiacov tohto roka v Českej republike a na Slovensku spolu takmer 5 miliónov cestujúcich. Žlté vlaky spoločnosti využilo 4,61 milióna a autobusy 330 tisíc ľudí. Vlaky z Prahy do Košíc, resp. Martina a späť za trištvrte roka previezli 2,19 milióna cestujúcich, regionálne vlaky na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno 1,75 milióna a vlaky medzi Bratislavou a Košicami 667 tisíc ľudí. Spomínaných 330 tisíc pasažierov využilo autobusovú linku Banská Bystrica – Nitra – Bratislava.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie RegioJet