Kartou DKV sa dá už platiť za naftu v Rusku aj Bielorusku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať

Rusko zaviedlo od 15. novembra nový mýtny systém pre autá nad 12 ton, úhrada je možná kartou DKV

BRATISLAVA 30. novembra (WBN/PR) – DKV Euro Service, popredný európsky poskytovateľ služieb pre dopravcov, rozširuje kompletný produktový servis aj mimo krajín EU. „Zámerom spoločnosti DKV je ponúknuť zákazníkom služby v štandardnej kvalite aj v krajinách za východnou hranicou Európskej únie,“ hovorí Ondřej Pavlík, výkonný riaditeľ a konateľ spoločnosti DKV Euro Service.

DKV plánuje v prvej fáze zabezpečiť infraštruktúru pre tankovanie v Bielorusku, Rusku, na Ukrajine a v Gruzínsku. Aktuálne prebieha úspešné rozširovanie akceptačnej siete čerpacích staníc v Bielorusku a Rusku. DKV sa stala partnerom spoločností Belorusnefť, EKA, Gazprom, Tatnefť, PTK, ARIS, Surgutneftegaz a Astra. Vďaka tomu sa počet čerpacích staníc umožňujúcich bezhotovostné platby kartou DKV do konca roku zvýši o ďalších 500. „Napriek súčasnej ekonomickej situácii predstavuje Rusko ako jedna z najväčších petrolejárskych veľmocí dôležitý trh v budúcnosti. Okrem toho Bielorusko je významnou tranzitnou krajinou. Naším cieľom je pokryť dôležité transportné trasy,“ vysvetľuje O. Pavlík.

Tým ale snahy o rozšírenie dodávateľskej siete nekončia. „Koncom októbra DKV oznámila začiatok spolupráce so spoločnosťou Gazpromnefť, kde predpokladáme technickú realizáciu a spustenie akceptácie DKV kariet počas prvého štvrťroka 2016,“ hovorí O. Pavlík a dopĺňa: „Do konca budúceho roka počítame s rozšírením siete v oboch krajinách až na 2 000 čerpacích staníc. Ceny budú zákazníkom účtované v eurách priamym prevodom z ruského rubľa podľa denného kurzu.“

„Okrem zabezpečenia infraštruktúry pre tankovanie plánujeme spustiť riešenie na úhradu mýta prostredníctvom DKV tam, kde je už zavedené. Prvým krokom v tomto smere je akceptácia karty DKV pre nové spustenie mýtneho systému v Rusku. Vo viacerých regiónoch sa však výkonnostne spoplatnené diaľničné úseky iba chystajú. Naším cieľom je vytvoriť v jednotlivých krajinách také podmienky, aby sme nové zavedené mýta mohli v reálnom čase začleniť do portfólia našich služieb,“ hovorí Ondřej Pavlík.

Kartou DKV možno platiť za nedávno spustené mýto v Rusku

Od 15. novembra 2015 sa na kamióny s celkovou hmotnosťou nad 12 ton vzťahuje povinnosť platiť mýto na diaľniciach Ruskej federácie. Spoplatnená sieť zahŕňa 50 774 km ciest. Výška poplatku závisí od prejdenej vzdialenosti, pričom sadzba za kilometer je 1,53 rubľa, čo je pri aktuálnom kurze 2,2 centa. DKV Euro Service je prvou západoeurópskou spoločnosťou so zameraním na služby dopravcov, ktorej sa podarilo zahrnúť zúčtovanie ruského mýta do svojho portfólia.

Vodiči všetkých vozidiel, ktoré nie sú prihlásené v Rusku, musia mýto zaplatiť vopred nákupom prejazdového lístka (ticketu) pre danú trasu. Lístky sú k dispozícii v servisných centrách (http://platon.ru/en/about/service_centre/) a v samoobslužných termináloch, uhradiť ich možno aj prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo na stránkach operátora. Úhrada je možná kartou DKV. Predchádzajúca registrácia u operátora mýta nie je nutná.

Satelitné palubné jednotky pre bezkontaktnú fakturáciu mýta sú zatiaľ k dispozícii iba pre ruské dopravné spoločnosti. S rozšírením na zahraničné firmy sa počíta v najbližších dňoch. V prípade využitia palubnej jednotky je nutná predchádzajúca registrácia.

Kto je DKV Euro Service

DKV Euro Service je jednou z vedúcich servisných spoločností v oblastiach logistiky a cestnej prepravy, ktorá už od roku 1934 ponúka profesionálom v doprave nespočetné množstvo služieb zameraných na optimalizáciu nákladov a efektívne riadenie vozových parkov na európskych cestách. Medzi ne patria napríklad bezhotovostné platby za produkty a služby u 58 300 obchodníkov so širokým portfóliom ponúkaných značiek, a tiež služby jednorazovej úhrady mýta alebo vratky dane z pridanej hodnoty a spotrebnej dane. DKV Euro Service je súčasťou DKV MOBILITY SERVICES Group. Skupina je zastúpená v 42 krajinách, zamestnáva vyše 700 pracovníkov po celej Európe a v roku 2014 dosiahla obrat 5,7 miliárd eur. V minulom roku bolo v obehu približne 2,5 milióna servisných kariet DKV a palubných jednotiek u viac ako 120 000 zákazníkov. V rovnakom roku bola karta DKV už po jedenásty krát za sebou vyhlásená „Najlepšou značkou“ v kategórii palivových a servisných kariet.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie DKV Euro Service