Euro oproti doláru oslabilo o pol percenta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze, euro, dolar
Foto: ilustračné, SITA/AP

LONDÝN 29. februára (WebNoviny.sk) – Euro v pondelok oproti doláru oslabilo o pol percenta. Reagovalo tak na správu, ktorá ukázala, že celková hladina spotrebiteľských cien v eurozóne podľa rýchleho odhadu Eurostatu vo februári klesla. To podporilo očakávania, že Európska centrálna banka bude musieť budúci mesiac agresívne uvoľniť svoju menovú politiku. Kurz eura voči americkej mene klesol na štvortýždňové minimum pod hranicu 1,09 USD/EUR.

Britská libra, ktorú poškodzujú obavy z odchodu Británie z Európskej únie, sa voči doláru obchodovala pod úrovňou 1,39 USD/GBP. Víkendový prieskum totiž ukázal, že tábor stúpencov odchodu sa dostal do vedenia. Japonský jen, tradičný bezpečný prístav pre investorov v časoch globálneho ekonomického napätia, oproti doláru stúpol o 0,8 % na 113,09 JPY/USD.

Stredoeurópske meny v pondelok posilnili. Poľský zlotý si oproti euru do 15:01 SEČ pripísal 0,38 % a stúpol na 4,351 PLN/EUR. Maďarský forint posilnil o 0,13 % na 311,200 HUF/EUR. Česká koruna však mierne oslabila, a to o 0,01 % na 27,043 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia