Investujte aj vy pomocou kolektívneho požičiavania

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Zlty melon

BRATISLAVA 8. marca 2016 (WBN/PR) – Kolektívne požičiavanie funguje na slovenskom trhu už vyše troch rokov. Ide o požičiavanie peňazí priamo medzi ľuďmi, kde platforma poskytujúca kolektívne požičiavanie spojí dlžníka s investorom, ktorí tak vynechajú banku, vďaka čomu dosiahnu oveľa lepšie podmienky. Tento jednoduchý princíp presvedčil velikánov ako Google, či spoluzakladateľa Microsoftu Paula Allena, ktorého rodinný fond investoval cez kolektívne požičiavanie 125 mil. USD.

Bežný investor na Slovensku s niekoľkými stovkami až tisícami má možností hneď niekoľko. Môže sa rozhodnúť pre sporiace a termínované účty, rôzne podielové a ETF fondy, akcie, dlhopisy. Ak sa na túto problematiku pozrieme zblízka, zo sporenia v bankách profitujú najviac práve banky, s fondmi majú ľudia zlé skúsenosti už z kupónovej privatizácie. ETF fondy sa neoplatia pri nižších sumách a akciové fondy sa takisto nestretli práve s pozitívnym prijatím. Ľudia hľadajú alternatívu ktorú im práve kolektívne požičiavanie poskytuje. Táto forma investície je jednoduchá, zábavná a hlavne si nevyžaduje predchádzajúce skúsenosti vo finančnej oblasti. Ako investor máte k dispozícii všetky potrebné údaje o žiadateľovi, ich finančnom zázemí i účele pôžičky. So žiadateľmi o pôžičku môžete aj aktívne komunikovať a tak zistiť ďalšie informácie, ktoré vám môžu uľahčiť rozhodovanie.

Kolektívne požičiavanie je zaujímavé pre každého, kto chce vyššie úrokové sadzby ktorým, banky nie sú schopné konkurovať. Taktiež je to vhodný spôsob pre ľudí, ktorí sa chcú o svoje financie ,,starať’’. Absolútna transparentnosť dovoľuje investorovi samému určiť, komu a za akých podmienok požičia. Portál pomôže posúdiť prípadné riziko, uskutočniť transakciu a aktívne dohliadať na riadne splácanie úveru.

Kolektívne požičiavanie úspešne funguje vo svete viac než desať rokov. Na Slovensko ho v roku 2012 priniesol portál www.zltymelon.sk. Za jeho zrodom stojí Roman Feranec a Robert Horváth, ktorí majú dlhoročné skúsenosti v oblasti financií. O ich úspechu svedčí nárast poskytnutých pôžičiek len za minulý rok o 123,55 %, ako aj nový investor v podobe uznávaného odborníka vo finančnom sektore, Henrika Bremena. Investícia od Európskeho fondu JEREMIE prostredníctvom investičnej spoločnosti FTK a fondu Limerock je ďalším úspechom pre firmu, ktorá ponúka túto zaujímavú alternatívu.

A ako to funguje? Celý systém je založený na priamom investovaní do pôžičiek. Žiadateľ o pôžičku, ktorý splní všetky hodnotiace kritériá, dostane pridelenú ratingovú triedu podľa svojej kredibility a schopnosti splácať svoje záväzky, od ratingu AA po rating D-. Investor sa na základe svojej preferencie rozhodne, ktorým ľuďom požičia a za akých podmienok. Celá investícia sa pritom rozkladá medzi väčšie množstvo pôžičiek a každá pôžička sa skladá z investícií od viacerých investorov. Keďže o celú vec sa stará online systém, investori s tým majú minimum práce. Ľudia teda robia to, čo doteraz smeli robiť len banky, veľmi jednoducho zarábajú na spotrebných úveroch dobre preverených žiadateľov o pôžičky.

,,Až 91 % našich klientov dosahuje čistú výnosnosť viac ako 10 % p. a. a 46 % klientov dokonca viac ako 15 % p. a., ‘‘ opisuje Ferenec. Priemerný úrok dosahuje 5 až 15 %, vďaka čomu záujem o túto formu investovania stále narastá. Navyše v ponuke na investovanie sú viaceré produkty – od plne garantovaných až tých, ktoré nesú vyššie riziko, ale aj potenciál vysokého zárobku.

Apetít po tejto forme investovania stále stúpa. Začnite zarábať na svojich peniazoch už dnes. Sami a jednoducho.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia