Dolár oslabil oproti euru aj voči libre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Dolar, peniaze
Foto: ilustračné, SITA/AP

LONDÝN 17. marca (WebNoviny.sk) – Americký dolár vo štvrtok oslabil. Dôvodom bolo to, že zasadanie amerického Federálneho rezervného systému (Fed) vyvolalo na trhoch presvedčenie, že úroky v USA v najbližšom období nestúpnu. Predstavitelia americkej menovej politiky uviedli, že mierny ekonomický rast a silná tvorba pracovných miest umožnia Fed-u zvýšiť úroky v tomto roku, ale ekonomika USA čelí rizikám vyplývajúcim z neistého globálneho výhľadu.

Oproti spoločnej európskej mene dolár klesol najnižšie za posledný mesiac, a to na 1,1342 USD/EUR. Dokonca aj britská libra, ktorú poškodzujú obavy z pomalého rastu ekonomiky krajiny a júnové referendum o odchode Británie z Európskej únie, oproti doláru posilnila o 0,6 % na 1,4343 USD/GBP.´

Stredoeurópske meny oproti euru vo štvrtok posilnili. Maďarský forint si do 13:10 SEČ pripísal 0,56 % a stúpol na 310,100 HUF/EUR. Maďarskú menu podporujú očakávania, že ratingové agentúry v neskoršej časti tohto roka zvýšia hodnotenie úverovej spoľahlivosti Maďarska a posunú ho do investičného pásma. Mierne vo štvrtok posilnil aj poľský zlotý, a to o 0,04 % na 4,292 PLN/EUR, česká koruna si prilepšila o 0,01 % na 27,046 CZK/EUR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať