Nezamestnanosť nad 20 percent má päť okresov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Nezamestnanosť
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 22. marca (WebNoviny.sk) – Miera nezamestnanosti bola na konci februára tohto roka vyššia ako 20 % v piatich okresoch na Slovensku. Ide o okresy Rimavská Sobota, Kežmarok, Rožňava, Revúca a Poltár. Z týchto okresov sa tri nachádzajú v Banskobystrickom kraji a po jednom v Prešovskom a v Košickom kraji. Vyplýva to z údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Najvyššiu mieru nezamestnanosti zo všetkých okresov na Slovensku má dlhodobo okres Rimavská Sobota. Na konci minulého mesiaca v ňom miera nezamestnanosti dosiahla 27,15 %, čo je medziročný pokles o 2,89 percentuálneho bodu. Nasleduje okres Kežmarok, kde sa miera nezamestnanosti ku koncu februára tohto roka medziročne znížila o 2,71 percentuálneho bodu na 22,27 %. Tretí najhorší v miere nezamestnanosti je okres Rožňava. V ňom bola miera nezamestnanosti 20,98 %, čo je medziročne menej o 3,1 percentuálneho bodu. Okres Revúca vykázal ku koncu februára tohto roka mieru nezamestnanosti 20,58 %. Oproti februáru vlaňajška je to menej o 6,73 percentuálneho bodu. V okrese Poltár bola minulý mesiac miera nezamestnanosti 20,10 %, čo je medziročný pokles o 3,77 percentuálneho bodu.

Naopak, mieru nezamestnanosti pod 5 % mali na konci minulého mesiaca okresy Bratislava V, Bratislava I a Galanta. Miera nezamestnanosti v okrese Bratislava V dosiahla 4,42 %, čo je medziročne menej o 0,88 percentuálneho bodu. Okres Bratislava I vykázal minulý mesiac mieru nezamestnanosti 4,45 %. V porovnaní s februárom vlaňajška je to pokles o 0,75 percentuálneho bodu. V okrese Galanta miera nezamestnanosti vo februári tohto roka predstavovala 4,60 %. Ide o medziročný pokles o 1,14 percentuálneho bodu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia