Kiska si v Trnave pozrel zatiaľ utajovaný nový Citroën

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Andrej Kiska
Prezident SR Andrej Kiska (druhý zľava) počas prehliadky výrobných prevádzok montáže a kvality v rámci návštevy trnavskej automobilky PSA Peugeot Citroën Slovakia. Trnava, 22. marec 2016. Foto: SITA/Ivan Kopčáni

TRNAVA 22. marca (WebNoviny.sk) – Trnavská automobilka PSA Peugeot Citroën sa od septembra zapojí do systému duálneho vzdelávania, aby si mohla pripravovať mladých ľudí pre tie profesie, ktoré potrebuje.

Počas návštevy prezidenta Andreja Kisku v automobilke o tom informoval jej generálny riaditeľ Rémi Girardon. Zároveň oznámil, že výrobné linky automobilky v Trnave má podľa aktualizovaných plánov v tomto roku opustiť rekordných 315-tisíc nových vozidiel. Vychádzal pritom z aktuálneho vývoja na automobilovom trhu, pôvodné plány boli asi o 20-tisíc vozidiel skromnejšie.

,,Na to, aby táto spoločnosť mohla rásť a rozvíjať sa, potrebujeme sa zamerať na školstvo. Keď niekto chce vytvárať nové pracovné miesta, aby si tu našiel nových ľudí,“ povedal Kiska, ktorý zároveň ocenil, že automobilka dnes poskytuje prácu pre približne 3 500 ľudí a spolu s dodávateľmi až pre 10-tisíc ľudí. Do systému duálneho vzdelávania chce automobilka v prvom roku dostať tridsať žiakov, ich počet by sa mal postupne zvyšovať.

Kiska mal dnes možnosť ako prvý človek mimo zamestnancov vidieť nový model Citroënu, ktorý začne koncom roka automobilka v Trnave vyrábať. Jeho vzhľad aj komerčný názov je zatiaľ utajený, automobilka doteraz prezradila len toľko, že pôjde o menšie mestské vozidlo. Objem výroby v Trnave má v roku 2018 narásť až na 360 tisíc vozidiel. Vlani výrobné pásy automobilky opustilo vyše 300-tisíc vozidiel.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kiska
Firmy a inštitúcie PSA Peugeot Citroën