Hudák potvrdil, že ministerstvo rokuje s firmou Tesla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tesla
Automobilka už jednu malú montážnu halu v Európe má - v holandskom Tilburgu. Foto: SITA/AP

BRATISLAVA 23. marca (WebNoviny.sk) – Medzi investičnými projektmi, o ktorých Ministerstvo hospodárstva SR v súčasnosti rokuje, sú dvaja hráči z oblasti automobilového priemyslu, pričom jedným z nich je americká spoločnosť na výrobu elektromobilov a energetických zásobníkov Tesla. Na stredajšej tlačovej konferencii to potvrdil odchádzajúci minister hospodárstva Vazil Hudák.

Prvé informácie o možnosti vstupu spoločnosti Tesla na slovenský trh sa objavili už začiatkom roka 2014. Agentúre SITA to vtedy potvrdil zdroj, ktorý si neželal byť menovaný. Agentúra SITA s otázkou o možnom vstupe na Slovensko oslovila aj samotnú automobilku Tesla, tá však vtedy nereagovala.

Ako pokračoval Hudák, investičné projekty, o ktorých v súčasnosti rezort hospodárstva rokuje, sú v rozmedzí 2 až 3 mld. eur. „Ja vidím skôr ten trend v tom, že investície budú viac orientované na technológie, na inovácie, menej na vytváranie pracovných miest a podľa toho sa musíme samozrejme nastaviť ako ekonomika a pozerať sa do budúcna,“ vysvetlil. „Vidíme skutočný nárast záujmu investorov o Slovensko,“ dodal.

Ako najväčší úspech svojho deväťmesačného pôsobenia na ministerstve hospodárstva označil Hudák investíciu automobilky Jaguar Land Rover. „Dokázali sme pritiahnuť na Slovensko najväčšiu investíciu v rámci EÚ za posledných sedem rokov,“ pokračoval. Medzi ďalšie úspechy ministerstva patria podľa Hudáka oblasti investícií, priemyslu, obchodnej politiky a zahraničného obchodu, podnikateľského prostredia, hospodárskych vzťahov v rámci slovenského predsedníctva v Rade EÚ, energetiky, inovácií, hospodárenia s majetkom štátu, ochrany spotrebiteľa a nakoniec oblasť eurofondov.

Hudák taktiež dodal, že nový minister by sa mal počas svojho pôsobenia zamerať na oblasť podnikateľského prostredia, kde je potrebné urobiť veľa zmien. Prioritou by tiež mala byť oblasť obchodnej politiky a zahraničného obchodu a tiež dôsledná príprava na predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ. Kľúčová je tiež oblasť energetiky a dostavby tretieho a štvrtého bloku Atómovej elektrárne Mochovce. V investičnej politike je podľa Hudáka potrebné pokračovať v pro-investičnej politike a spolupracovať so SARIO.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vazil Hudák
Firmy a inštitúcie MH Ministerstvo hospodárstva SRTesla