IKEA Industry Slovakia prepustí maximálne 130 ľudí

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nehrajte u nás schovávačku, prosí IKEA zákazníkov
IKEA Foto: SITA/AP

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 23. marca (WebNoviny.sk) – Spoločnosti IKEA Industry Slovakia, s. r. o. prepustí vo svojom odštepnom závode Jasná pri Liptovskom Mikuláši maximálne 130 zamestnancov. Agentúre SITA to v stredu potvrdila riaditeľka liptovskomikulášskeho úradu práce Janka Chomisteková.

Závod v stredu nahlásil úradu práce hromadné prepúšťanie, pričom poukázal na klesajúci dopyt, pre ktorý poklesli objednávky a následne sa znížila kapacita výroby v odštepnom závode Jasná. Spoločnosť tak k 31. augustu prepustí maximálne 130 zamestnancov, z toho 12 prepúšťaných zamestnancov bude z iných okresov.

„Z pohľadu pracovných pozícií sa prepúšťanie dotkne prierezovo všetkých profesií od administratívy, cez obslužných zamestnancov až po výrobných robotníkov. Pracovníci úradu práce budú bezodkladne kontaktovať prepúšťaných zamestnancov za účelom poskytnutia informácií o aktuálnych voľných pracovných miestach a následne ich budú aj informovať o ďalšom postupe v prípade, ak si nenájdu nové pracovné miesto ihneď,“ dodala Chomisteková. Zároveň pre prepúšťaných zamestnancov úrad práce zrealizuje burzu práce, s cieľom umiestniť týchto zamestnancov do následného pracovného procesu.

Závod na výrobu nábytku IKEA Industry Slovakia, s. r. o., odštepný závod Jasná zamestnáva 732 zamestnancov a produkuje nábytok z masívneho dreva.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie IKEA